
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Mexicansk>
- Tortillas med tzatziki
Tortillas med tzatziki
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Saml-selv-wrap med krydret kylling og læækkert tilbehør!
Du kan lave dine egne hjemmelavede tortillas i stedet for at købe dem. Find opskriften på tortillas her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tortillas med tzatziki
Tzatziki:
1 agurk
3 dl. græsk yoghurt eller afdryppet tykmælk
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 fed hvidløg
Tomatsalat:
4 tomater
½ rødløg
2 dl. persille
2 spsk. eddike
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Fyld:
1 squash
1 porre
400 g. kyllingebrystfilet
1 ½ spsk. olie til stegning
1 tsk. salt
1 tsk. rosmarin
1 tsk. spidskommen
1 knivspids peber
Tilbehør:
8 store tortillas

Agurk

Græsk yoghurt

Salt

Peber

Hvidløg

Tomat

Rødløg

Persille

Æblecidereddike

Squash

Porre

Kyllingebryst

Rapsolie

Rosmarin (frisk)

Stødt spidskommen

Tortilla
Køkkenredskaber til tortillas med tzatziki
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 rivejern
2 mellemstore skåle
1 hvidløgspresser
1 lille skarp kniv
Husholdningsfilm
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stegepande
1 spatel

Decilitermål

Teske

Spiseske

Rivejern

Mellem røreskål

Hvidløgspresser

Urtekniv

Husholdningsfilm

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tzatziki:
3.
Skyl agurken, og riv den på den grove side af rivejernet.
4.
Tag en håndfuld revet agurk, og kram den hårdt med hånden, så vandet løber fra. Kom agurken i en skål. Gentag, til du har brugt al den revne agurk.
5.
Pil, og pres hvidløget. Kom det op i skålen. Se videoen.
6.
Kom græsk yoghurt, salt og peber op i skålen, og rør det hele godt sammen.
7.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil tzatzikien på køl.
Tomatsalat:
8.
Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
9.
Pil, og hak rødløget fint. Se videoen.
10.
Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Se videoen.
11.
Kom hakkede tomater, løg og persille i en ren skål, og rør det sammen. Krydr med eddike, salt og peber.
Kom hakkede tomater, løg og persille i en ren skål, og rør det sammen. Krydr med eddike, salt og peber.
Fyld:
12.
Skyl squashen, og skær den i tynde skiver.
Skyl squashen, og skær den i tynde skiver.
13.
Skær bunden af porren af. Skær porren over i to halvdele på den lange led. Skyl dem under rindende vand, så alt jord er skyllet væk. Skær porren i tynde skiver. Se videoen.
14.
Skær kyllingen i mindre stykker på et rent skærebræt. Vask hænderne.
15.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.
16.
Læg kyllinge-stykkerne på. Krydr med salt. Steg i cirka 4 minutter, til stykkerne er gyldne og gennemstegte. Vend et par gange undervejs med en spatel.
17.
Kom squash, porrer, rosmarin og spidskommen på stegepanden. Rør rundt, og lad det hele stege i 1-2 minutter. Hæld det i en skål.
Tzatziki - fortsat:
18.
Smag tzatzikien til med salt og peber
Smag tzatzikien til med salt og peber.
Smag tzatzikien til med salt og peber.
Samle tortillas:
19.
Varm de 8 tortillas ved 170 grader i 2-3 minutter i ovnen, eller varm hver tortilla cirka i 15 sekunder i mikroovnen.
Varm de 12 tortillas ved 170 grader i 2-3 minutter i ovnen, eller varm hver tortilla cirka i 15 sekunder i mikroovnen.
Varm de 4 tortillas ved 170 grader i 2-3 minutter i ovnen, eller varm hver tortilla cirka i 15 sekunder i mikroovnen.
20.
Server dine tortillas med en skefuld af hver slags fyld på. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1577 kJ / 377 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 3,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer