
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Mexicansk>
- Tortillas med spicy bønnesovs
Tortillas med spicy bønnesovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Haps, haps, haps! Wraps er én af dine livretter! Det må det være! Og derfor bliver du NØDT til at prøve den her spicy sovs til dine wraps. Den smager bare SÅÅÅÅ lækkert.
Tortillas med spicybønnesovs giver cirka 1,5 kg CO2/kg måltid. Det er 19 mindre mere CO2 end tortillas med oksekød.
Tip: Du kan også bage dine egne tortillas, find opskriften her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tortillas med spicy bønnesovs
Spicy bønnesovs:
Ca. 230 g sorte bønner (1 brik/dåse)
Ca. 345 g sorte bønner (1 ½ brik/dåse)
Ca. 115 g sorte bønner (½ brik/dåse)
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peber
½ rød peberfrugt
1 dl persille
1½ dl persille
½ dl persille
1 dl røde linser
1½ dl røde linser
½ dl røde linser
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. chiliflager
1 ½ tsk. chiliflager
½ tsk. chiliflager
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
¼ tsk. spidskommen
½ tsk. kanel
¾ tsk. kanel
¼ tsk. kanel
1 dl tomatpuré
1 ½ dl tomatpuré
½ dl tomatpuré
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
20 g mørk chokolade
30 g mørk chokolade
10 g mørk chokolade
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tortillas og tilbehør:
½ icebergsalat
¾ icebergsalat
¼ icebergsalat
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
8 tortillas (fuldkorn)
12 tortillas (fuldkorn)
4 tortillas (fuldkorn)

Sorte bønner (brik)

Hvidløg

Løg

Gulerod

Peberfrugt

Persille

Linser (røde)

Olie - smagsneutral

Chili (flager)

Stødt spidskommen

Kanel (stødt)

Tomatpuré

Hakkede tomater

Grøntsagsbouillon

Mørk chokolade

Vand

Salt

Peber

Icebergsalat

Agurk

Tortillas, fuldkorn
Køkkenredskaber til tortillas med spicy bønnesovs
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 tallerken
1 stor skarp kniv
1 mellemstor skål
1 rent viskestykke
1 dørslag
1 stor gryde med låg
1 grydeske
1 bageplade
Bagepapir

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Urtekniv

Skærebræt

Middagstallerken

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Viskestykke

Dørslag

Stor gryde

Grydeske

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Spicy bønnesovs:
3.
Åbn brikken med sorte bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak de sorte bønner i mindre stykker.
4.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
5.
Skræl og skyl guleroden. Riv den på den grove side af et rivejern. Se videoen.
6.
Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Se videoen.
7.
Skyl persillen i en skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
8.
Hak persillen fint. Se videoen.
9.
Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
10.
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Rør rundt imens. Se videoen.
11.
Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg det hele i 2 minutter mere.
12.
Kom persille, røde linser, chiliflager, spidskommen og kanel i gryden. Rør rundt og lad det stege i 1 minut.
13.
Kom sorte bønner, tomatpuré, hakkede tomater, bouillon, mørk chokolade, vand, salt og peber i gryden. Rør rundt og bring det i kog.
14.
Skru ned til lav varme, læg låg på og lad sovsen simre i cirka 15-20 minutter. Rør en gang imellem i sovsen, så den ikke brænder på. Hvis den bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
15.
Smag sovsen til med salt og peber.
Tortillas og tilbehør:
16.
Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
17.
Fordel tortillas på bagepladen og varm dem i ovnen. Læs på pakken, hvor længe de skal varmes.
18.
Skyl icebergsalaten. Pluk bladene af.
19.
Skyl agurken og peberfrugten. Skær dem i små tern.
Servering:
20.
Saml de varme tortillas med salat, agurk, peberfrugt og bønnesovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1540 kJ / 368 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer