- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Mexicansk>
- Tortillas med kylling
Tortillas med kylling
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
Wraps, tortillas, livret - du bestemmer. Men vi lover dig, at den her ret kan du li'! Ellers må du jo komme efter os! Og hvis du ikke er vild med chili kan du i stedet bruge paprika i din marinade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tortillas med kylling
Marineret kødfyld:
400 g. kyllingebryst
600 g. kyllingebryst
200 g. kyllingebryst
1 chili
1 ½ chili
½ chili
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 ½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 lime
1 ½ lime
½ lime
Dressing:
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ l. yoghurt naturel
¾ l. yoghurt naturel
¼ l. yoghurt naturel
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Grøntsagsfyld:
2 avocadoer
3 avocadoer
½ avocado
½ citron
¾ citron
¼ citron
¼ salathoved
½ salathoved
50 g. salathoved
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
250 g. frosne grønne bønner
375 g. frosne grønne bønner
125 g. frosne grønne bønner
2 dl. frosne majs
3 dl. frosne majs
1 dl. frosne majs
Tilbehør:
8 tortillas
12 tortillas
4 tortillas
1 glas salsa
1 ½ glas salsa
½ glas salsa
Kyllingebryst
Chili
Olie - smagsneutral
Koriander
Stødt spidskommen
Salt
Lime
Persille
Hvidløg
Yoghurt naturel
Citron
Peber
Avocado
Grønt salathoved
Agurk
Vand
Grønne bønner
Majs
Tortilla
Salsa
Køkkenredskaber til tortillas med kylling
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 frysepose
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 lille skål
1 rivejern
1 citruspresser
1 stor skål
1 rivejern
1 citruspresser
1 stor skål
1 lille gryde
1 dørslag
1 viskestykke
1 stegepande
1 paletkniv
1 hvidløgspresser
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Frysepose
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille røreskål
Rivejern
Citruspresser
Stor røreskål
Rivejern
Citruspresser
Stor røreskål
Lille gryde
Dørslag
Viskestykke
Stegepande
Paletkniv
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marineret kødfyld:
3.
Skær kyllingen i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Kom strimlerne i en frysepose.
4.
Skyl chilien. Skær den over, og fjern frøene. Hak chilien groft. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
5.
Kom olie, chili, koriander, spidskommen og salt i fryseposen til kødet.
6.
7.
Pres saften fra limen, og kom det op i posen til kødet sammen med limeskal. Se videoen.
8.
Bland marinaden med kyllingestykkerne, så marinaden fordeler sig på alle kyllingestykkerne. Kom fryseposen i køleskabet.
Dressing:
9.
Kom vand i en stor skål, og skyl persille i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
10.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
11.
12.
13.
Grøntsagsfyld:
14.
Skær avocadoen over med en skarp kniv, og vrid de to halvdele fra hinanden. Fjern stenen, og skrab avocadokødet ud af skallen med en spiseske. Se videoen.
Skær avocadoerne over med en skarp kniv, og vrid de to halvdele fra hinanden. Fjern stenen, og skrab avocadokødet ud af skallen med en spiseske. Se videoen.
15.
16.
Pres saften fra citronen, og hæld den over avocadoen, så den ikke bliver brun.
17.
18.
19.
Kom vand og salt i en gryde, læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme.
20.
Kom de grønne bønner i det kogende vand, og kog dem i cirka 3 minutter.
21.
Sæt et dørslag i en stor skål i vasken. Hæld bønner og kogevand op i dørslaget. Hæld derefter de grønne bønner op i fadet med de andre grøntsager.
22.
Kom majsene i den stor skål med kogevandet fra bønnerne. Lad dem stå i cirka 1 minut. Hæld majsene og det kogende vand ned i et dørslag i vasken og hæld koldt vand over. Læg derefter majsene i fadet.
Marineret kødfyld - fortsat:
23.
Kom 1 spiseske olie på stegepanden. Varm panden op ved medium varme.
24.
Kom den marinerede kylling på den varme stegepande. Steg i 4-5 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Vend ofte stykkerne.
Samle tortillas:
25.
Varm tortillas på en pande, i mikrobølgeovnen eller i ovnen. Se anvisningen på pakken.
26.
Server kylling med salaten og varme tortillas og salsa til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1611 kJ / 385 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer