
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Tomatsuppe med pastahorn
Tomatsuppe med pastahorn
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!
Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tomatsuppe med pastahorn
Tomatsuppe:
2-3 stilke frisk eller 2 tsk. tørret timian eller oregano
3-4 stilke frisk eller 3 tsk. tørret timian eller oregano
1-2 stilke frisk eller 1 tsk. tørret timian eller oregano
½ knoldselleri
1 knoldselleri
¼ knoldselleri
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
3 spsk. olie
4 spsk. olie
2 spsk. olie
ca. 6 dl. vand
ca. 9 dl. vand
ca. 3 dl. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 spsk. vineddike
1 ½ spsk. vineddike
1 tsk. vineddike
2 l. vand til kogning af pasta
3 l. vand til kogning af pasta
1 l. vand til kogning af pasta
2 spsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
200 g. fuldkorns-pastahorn
300 g. fuldkorns-pastahorn
Tilbehør:
3-4 håndfulde frisk basilikum
5-6 håndfulde frisk basilikum
1-2 håndfulde frisk basilikum
Groft brød

Oregano (frisk)

Knoldselleri

Løg

Hvidløg

Olivenolie

Vand

Grøntsagsbouillon

Hakkede tomater

Salt

Peber

Vineddike

Pasta (fuldkorn)

Basilikum

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til tomatsuppe med pastahorn
1 køkkenvægt
1 viskestykke
1 dørslag
1 lille skål
1 mellem skål
1 stor skål
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 hvidløgspresser
1 spatel
1 stor gryde med låg
1 mellem gryde med låg
1 stavblender

Køkkenvægt

Viskestykke

Dørslag

Lille røreskål

Mellem røreskål

Stor røreskål

Måleskeer

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Kartoffelskræller

Hvidløgspresser

Spatel

Stor gryde

Mellem gryde

Stavblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsuppe:
3.
Kom vand i en skål og skyl frisk oregano eller timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak bladene groft. Se videoen.
4.
Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern. Se videoen.
Vask, og skræl sellerien. Skær den i små tern. Se videoen.
5.
Pil og hak løget. Se videoen.
6.
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Kom olie i en gryde og varm den op. Kom løgene i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Rør imens. De må ikke blive brune. Se videoen.
8.
Tilsæt selleri-tern, hvidløg og oregano eller timian og steg 1-2 minutter mere.
9.
Tilsæt hakkede tomater og rør rundt.
10.
Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere vand og grøntsagsbouillon. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.
Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
11.
Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre.
Pasta:
12.
Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog. Kom pasta-hornene i gryden og kog dem, som det står på pakken.
13.
Stil et dørslag i vasken og hæld pasta-hornene i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.
Tomatsuppe - fortsat:
14.
Blend suppen med en stavblender, eller kom den i en blender lidt ad gangen og blend den. Se videoen.
15.
Varm suppen op igen. Hvis den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag til med salt, peber og eddike. Se videoen.
Drys:
16.
Kom vand i en skål og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af.
17.
Kom de kogte suppehorn i suppen og drys med basilikum. Servér med groft brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2315 kJ / 551 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 51 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 40 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 25 min