- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Tomatsuppe med pastahorn
Tomatsuppe med pastahorn
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!
Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tomatsuppe med pastahorn
Tomatsuppe:
2-3 stilke frisk eller 2 tsk. tørret timian eller oregano
3-4 stilke frisk eller 3 tsk. tørret timian eller oregano
1-2 stilke frisk eller 1 tsk. tørret timian eller oregano
½ knoldselleri
1 knoldselleri
¼ knoldselleri
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
3 spsk. olie
4 spsk. olie
2 spsk. olie
ca. 6 dl. vand
ca. 9 dl. vand
ca. 3 dl. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 spsk. vineddike
1 ½ spsk. vineddike
1 tsk. vineddike
2 l. vand til kogning af pasta
3 l. vand til kogning af pasta
1 l. vand til kogning af pasta
2 spsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
200 g. fuldkorns-pastahorn
300 g. fuldkorns-pastahorn
Tilbehør:
3-4 håndfulde frisk basilikum
5-6 håndfulde frisk basilikum
1-2 håndfulde frisk basilikum
Groft brød
Oregano (frisk)
Knoldselleri
Løg
Hvidløg
Olivenolie
Vand
Grøntsagsbouillon
Hakkede tomater
Salt
Peber
Vineddike
Pasta (fuldkorn)
Basilikum
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til tomatsuppe med pastahorn
1 køkkenvægt
1 viskestykke
1 dørslag
1 lille skål
1 mellem skål
1 stor skål
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 hvidløgspresser
1 spatel
1 stor gryde med låg
1 mellem gryde med låg
1 stavblender
Køkkenvægt
Viskestykke
Dørslag
Lille røreskål
Mellem røreskål
Stor røreskål
Måleskeer
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Kartoffelskræller
Hvidløgspresser
Spatel
Stor gryde
Mellem gryde
Stavblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsuppe:
3.
4.
5.
6.
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Kom olie i en gryde og varm den op. Kom løgene i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Rør imens. De må ikke blive brune. Se videoen.
8.
9.
10.
Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere vand og grøntsagsbouillon. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.
Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
11.
Pasta:
12.
Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog. Kom pasta-hornene i gryden og kog dem, som det står på pakken.
13.
Tomatsuppe - fortsat:
14.
Blend suppen med en stavblender, eller kom den i en blender lidt ad gangen og blend den. Se videoen.
15.
Drys:
16.
Kom vand i en skål og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2315 kJ / 551 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 70 min
Samlet tid: 35 min
Arbejdstid: 35 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 50 min