![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Tiramisu med æble og kanel
Tiramisu med æble og kanel
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 80 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/5bddhgjh/tiramisu_0.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Virkelig skøn italiensk dessert, hvor vi har hevet kaffen ud og erstattet den med sød og syrlig æblemost. Så kan alle lide den ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tiramisu med æble og kanel
Æblefyld:
1 æble
1 ½ æble
½ æble
1 lime
1 ½ lime
½ lime
1 dl. sukker
1 ½ dl. sukker
½ dl. sukker
1 dl. æblemost
1 ½ dl. æblemost
½ dl. æblemost
1 ½ tsk. kanel
2 ¼ tsk. kanel
¾ tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
1 ½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. vaniljesukker
Creme:
1 dl. piskefløde
1 ½ dl. piskefløde
½ dl. piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggeblommer
1 pasteuriserede æggeblommer
½ dl. sukker
¾ dl. sukker
¼ dl. sukker
250 g. mascarpone
375 g. mascarpone
125 g. mascarpone
Tilbehør:
10-12 ladyfingers
15-18 ladyfingers
5-6 ladyfingers
1 spsk. kakao til drys
1 ½ spsk. kakao til drys
½ spsk. kakao til drys
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/ygonfhon/lime.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lime
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/nrslzufn/aeblemost-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æblemost
![](/media/o3bhev3k/fdb_-stoedtkanel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kanel (stødt)
![](/media/5ziftlog/gocook-vanillesukker.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vaniljesukker
![](/media/owanodvu/fdb-piskefloede_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskefløde
![](/media/ewtddwfb/fdb-aeggeblomme.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æggeblommer (pasteuriserede)
![](/media/um3bgtxs/mascarpone-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mascarpone
![](/media/5aqbkkwc/coop120919-ladyfingers-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ladyfingers
![](/media/oxecff4q/fdb_-kakao_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kakaopulver
Køkkenredskaber til tiramisu med æble og kanel
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 spiseske
2 spiseske
2 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
3 store skåle
1 citruspresser
1 lille gryde
1 lille gryde med låg
1 grydeske
1 si
1 håndmixer
1 dejskraber
1 spiseske
2 spiseske
2 spiseske
4 drinksglas
6 drinksglas
2 dessertglas
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/ejwdbz5g/håndmixer_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Håndmixer
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/bkhnbgft/drikkeglas-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Drinksglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblefyld:
3.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Kom dem op i en mellemstor skål. Se videoen.
4.
Pres saften fra 1 lime. Se videoen.
Pres saften fra 1 ½ lime. Se videoen.
Pres saften fra ½ lime. Se videoen.
5.
Kom sukker, æblemost og kanel i en lille gryde. Bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt æbletern, vaniljesukker og limesaft. Tag gryden væk fra varmen, og stil den på køl. Lad æble-ternene trække i sukkerlagen i ca. 10 minutter på køl.
6.
Hæld den afkølede sukkerlage igennem en si og ned i en skål.
Creme:
7.
Kom fløden i en skål og pisk det til flødeskum.
8.
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden stor skål. Pisk i cirka 3-4 minutter, til det bliver lidt tykkere.
9.
Kom mascarpone i sukker-æggeblandingen og pisk i cirka 5 minutter, til det bliver lidt tykt.
10.
Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen med en dejskraber.
Samle tiramisu:
11.
Læg en skefuld creme i bunden af 4 drinksglas.
Læg en skefuld creme i bunden af 6 dessertglas.
Læg en skefuld creme i bunden af 2 drinksglas.
12.
Bræk ladyfingers over på midten. Dyp de halve ladyfingre i sukkerlagen fra æblerne. Lad dem suge et par sekunder. Læg cirka 5 halve ladyfingers ovenpå cremen i hvert glas.
13.
Drys æble-ternene i de 4 glas.
Drys æble-ternene i de 6 glas.
Drys æble-ternene i de 2 glas.
14.
Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned i mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.
Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.
Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.
15.
Kom kakao i en lille si, og drys kakao på toppen af din æble-tiramisu.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2676 kJ / 640 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer