- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Indisk>
- Tikka masala med blomkål
Tikka masala med blomkål
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Fuld hammer på krydderier betyder fuld hammer på smag. Prøv vores indisk-inspirerede tikka masala med blomkål. Isak og Ruby har selv valgt retten, og med Gorm og Micki på sidelinjen, så kommer du ikke til at kede dig!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tikka masala med blomkål
Sovs:
20 g ingefær (ca. 5 cm)
30 g. ingefær (ca. 7 ½ cm)
10 g. ingefær (ca. 2 ½ cm)
2 løg
3 løg
1 løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
3 spsk. tomatpuré
4 ½ spsk. tomatpuré
1 ½ spsk. tomatpuré
2 spsk. garam masala
3 spsk. garam masala
1 spsk. garam masala
1 spsk. stødt gurkemeje
1 ½ spsk. stødt gurkemeje
½ spsk. stødt gurkemeje
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 knivspids chilipulver
1 knivspids chilipulver
1 knivspids chilipulver
½ tsk. kanel
¾ tsk. kanel
¼ tsk. kanel
1 tsk. tørrede koriander
1 ½ tsk. tørrede koriander
½ tsk. tørrede koriander
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 brik/dåse kokosmælk (ca. 400 ml)
1 ½ brik/dåse kokosmælk (ca. 600 ml)
½ brik/dåse kokosmælk (ca. 200 ml)
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 dl vand
1 ½ dl vand
½ dl vand
1 blomkål
1 ½ blomkål
½ blomkål
1 lime
1 ½ lime
½ lime
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Ris:
3 dl ris (gerne brune)
4 ½ dl ris (gerne brune)
1 ½ dl ris (gerne brune)
5 dl vand
7 ½ dl vand
2 ½ dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Tilbehør:
2 naanbrød
3 naanbrød
1 naanbrød
Eventuelt frisk koriander
Ingefær (frisk)
Løg
Hvidløg
Peberfrugt
Olie - smagsneutral
Tomatpuré
Garam masala
Gurkemeje (stødt)
Stødt spidskommen
Chili (stødt)
Kanel (stødt)
Koriander (stødt)
Hakkede tomater
Kokosmælk
Grøntsagsbouillon
Vand
Blomkål
Lime
Salt
Peber
Naanbrød
Koriander
Køkkenredskaber: til tikka masala med blomkål
1 køkkenvægt
3 spiseskeer
2 teskeer
1 kniv (bestik)
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 mellem gryde med låg
1 grydeske
1 blender
1 lille gryde med låg
1 si
1 mellemstor skål
1 citruspresser
1 gaffel
1 bagerist
Bagepapir
1 rent viskestykke
4 dybe tallerkner
6 dybe tallerkner
2 dybe tallerkner
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Kniv bestik
Decilitermål
Skærebræt
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Grydeske
Søjleblender
Lille gryde
Si
Mellem røreskål
Citruspresser
Gaffel
Bagerist
Bagepapir
Viskestykke
Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sovs:
3.
Skræl ingefæren med en ske, og hak den i store stykker. Se videoen.
4.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele i store stykker. Se videoen.
5.
Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær den i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.
Skyl peberfrugterne. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær 1½ peberfrugt i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.
Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær halvdelen af den i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.
6.
Kom olie i en mellemstor gryde, og lad den varme op til middelhøj varme.
7.
Når olien er varm, så kom løg, hvidløg, ingefær og peberfrugt i gryden, og lad det stege i cirka 10 minutter, til det hele er blevet blødt. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i 2 minutter.
8.
Kom alle krydderierne – garam masala, gurkemeje, spidskommen, chilipulver, kanel og koriander – i gryden. Steg dem med løget.
9.
Kom kokosmælk, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og vand i, og bland det godt sammen. Lad det koge i 3-5 minutter.
10.
Stil en blender i håndvasken, og hæld grøntsagssovsen i blenderen. Blend, til der ikke er nogen klumper. Kom sovsen tilbage i gryden, og lad den koge ved svag varme, mens du laver resten. Du kan også bruge en stavblender i gryden.
Ris:
11.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som angivet på pakken. Se videoen.
Sovs fortsat:
12.
Fjern de grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
13.
Kom blomkålsbuketterne i gryden med sovsen, og lad dem koge med, til de er møre. Det tager cirka 10 minutter.
14.
Skær limefrugten over, og pres saften fra den ned i en lille skål. Se videoen.
15.
Smag sovsen til med salt, peber og limesaft.
Tilbehør:
16.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
17.
Varm naanbrødene i ovnen – se på pakken, hvordan og hvor længe.
18.
Kom vand i en lille skål, og skyl koriander heri. Lad det dryppe af i et rent viskestykke.
19.
Kom ris og tikka masala i en dyb tallerken, top med koriander, og server naanbrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3116 kJ / 745 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 20 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer