- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Thailandsk>
- Thailandsk green curry
Thailandsk green curry
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Thailand stødte Mikkel flere gange på den klassiske thailandske ret green curry. Den grønne farve kommer fra karrypastaen, som er en masse friske krydderier, der bliver most til en fugtig masse, som man kalder en pasta.
Tip: Du kan sagtens bruge ris i stedet for nudler – så skal du bare huske at koge risene, før du begynder at lave den thailandske green curry.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til thailandsk green curry
Thailandsk green curry
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
2 løg
3 løg
1 løg
2 cm ingefær (cirka som størrelsen på en tommeltot)
3 cm ingefær
1 cm ingefær
2 fileter af kyllingebryst
3 fileter af kyllingebryst
1 fileter af kyllingebryst
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1-2 tsk. grøn karrypasta eller karry
1 ½-3 tsk. grøn karrypasta eller karry
½-1 tsk. grøn karrypasta eller karry
1 ds. kokosmælk
1 ½ ds. kokosmælk
½ ds. kokosmælk
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
1 terning hønsebouillon eller 1 spsk. østerssovs
1 ½ terning hønsebouillon eller 1 ½ spsk. østerssovs
½ terning hønsebouillon eller ½ spsk. østerssovs
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
Nudler
1 pk. ægnudler
1 ½ pk. ægnudler
½ pk. ægnudler
Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
Squash
Peberfrugt
Forårsløg
Løg
Ingefær (frisk)
Kyllingebryst
Olie - smagsneutral
Karrypasta (grøn)
Kokosmælk
Vand
Hønsebouillon
Sukker
Nudler (æg)
Peanuts
Køkkenredskaber: til thailandsk green curry
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 tallerken
1 rivejern
1 stegepande eller wok
1 spatel
1 gryde
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 dørslag
Decilitermål
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Middagstallerken
Rivejern
Stegepande
Spatel
Mellem gryde
Grydelåg
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Thailandsk green curry:
3.
4.
Skyl squash, peberfrugt og forårsløg grundigt, og pil løget.
5.
6.
7.
Se videoen.
8.
Skift skærebræt. Skær kyllingebrystet i små strimler, og læg dem på en anden tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
Se videoen.
Se videoen.
10.
11.
12.
13.
Kom til sidst kokosmælk, vand, hønsebouillon og sukker i stegepanden. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
14.
Nudler:
15.
Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
16.
17.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3347 kJ / 800 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 23,5 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer