
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Thailandsk>
- Thailandsk green curry
Thailandsk green curry
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Thailand stødte Mikkel flere gange på den klassiske thailandske ret green curry. Den grønne farve kommer fra karrypastaen, som er en masse friske krydderier, der bliver most til en fugtig masse, som man kalder en pasta.
Tip: Du kan sagtens bruge ris i stedet for nudler – så skal du bare huske at koge risene, før du begynder at lave den thailandske green curry.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til thailandsk green curry
Thailandsk green curry
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
2 løg
3 løg
1 løg
2 cm ingefær (cirka som størrelsen på en tommeltot)
3 cm ingefær
1 cm ingefær
2 fileter af kyllingebryst
3 fileter af kyllingebryst
1 fileter af kyllingebryst
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1-2 tsk. grøn karrypasta eller karry
1 ½-3 tsk. grøn karrypasta eller karry
½-1 tsk. grøn karrypasta eller karry
1 ds. kokosmælk
1 ½ ds. kokosmælk
½ ds. kokosmælk
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
1 terning hønsebouillon eller 1 spsk. østerssovs
1 ½ terning hønsebouillon eller 1 ½ spsk. østerssovs
½ terning hønsebouillon eller ½ spsk. østerssovs
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
Nudler
1 pk. ægnudler
1 ½ pk. ægnudler
½ pk. ægnudler
Evt. saltede peanuts og koriander til pynt

Squash

Peberfrugt

Forårsløg

Løg

Ingefær (frisk)

Kyllingebryst

Olie - smagsneutral

Karrypasta (grøn)

Kokosmælk

Vand

Hønsebouillon

Sukker

Nudler (æg)

Peanuts
Køkkenredskaber: til thailandsk green curry
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 tallerken
1 rivejern
1 stegepande eller wok
1 spatel
1 gryde
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 dørslag

Decilitermål

Teske

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Middagstallerken

Rivejern

Stegepande

Spatel

Mellem gryde

Grydelåg

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Thailandsk green curry:
3.
Når du laver thailandsk green curry, skal du lynstege alle ingredienserne. Det er derfor vigtigt, at du gør alle ingredienserne klar, så du hurtigt kan komme dem ned i wokken eller på stegepanden.
4.
Skyl squash, peberfrugt og forårsløg grundigt, og pil løget.
5.
Tag et skærebræt. Skær løg, squash, rød peberfrugt og forårsløg ud i små, fine stykker med en stor kniv. Vask kniven.
6.
Læg grøntsagerne i hver sin bunke på en stor tallerken.
7.
Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom det over på tallerknen.
Se videoen.
Se videoen.
8.
Skift skærebræt. Skær kyllingebrystet i små strimler, og læg dem på en anden tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Se videoen.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
Se videoen.
Se videoen.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
Se videoen.
Se videoen.
10.
Når stegepanden er godt varm, kommer du kyllingestrimlerne på. Steg kyllingen i cirka 2 minutter, så de får lidt farve. Rør tit.
11.
Kom løg, squash og rød peberfrugt op til kyllingen. Steg i 2 minutter.
12.
Kom grøn karrypasta eller karry, og den revne ingefær op i stegepanden, og rør godt.
13.
Kom til sidst kokosmælk, vand, hønsebouillon og sukker i stegepanden. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
14.
Smag til. Hvis du synes, der mangler salt, sukker eller grøn karrypasta, så tilsæt lidt mere.
Nudler:
15.
Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
16.
Kog nudlerne, som der står på pakken.
17.
Stil et dørslag klar i køkkenvasken. Når nudlerne er kogt, hælder du vand og nudler ned i dørslaget.
18.
Hæld nudlerne over i stegepanden til den thailandske green curry, og vend det hele godt sammen.
19.
Du kan pynte retten med lidt frisk koriander og peanuts. Server med det samme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3347 kJ / 800 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 23,5 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer