
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Thailandsk>
- Thai kyllingedeller
Thai kyllingedeller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hånd-delle 1, dyppe dyp, haps (tiden går) Hånd-delle 23, dyppe dyp, haps. Lav Thai-kyllingedeller, og dyp dem i sød chilisauce. Whaaaat det er er så lækkert! NO control.
Tip: Du kan også lave mini-frikadellerne med fiskefars i stedet for hakket kyllingekød, og uanset hvad, så er de også perfekte som pålæg.
Opskriften giver 10-12 mini-deller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til thai kyllingedeller
Frikadeller
3 forårsløg
½ dl frisk mynte
2 fed hvidløg
½ citron, kun saften
300 g. hakket kyllingekød
1 tsk. salt
3 spsk. sød chilisauce
4 spsk. havregryn
2 æg
2 spsk. olie til stegning

Forårsløg

Mynte

Hvidløg

Citron

Hakket kyllingekød

Salt

Chilisovs (sød)

Havregryn

Æg

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til thai kyllingedeller
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 balje
1 rent viskestykke
1 kop
1 citruspresser
1 stor skål
1 tallerken
1 stegepande

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Skærebræt

Urtekniv

Balje

Viskestykke

Kop

Citruspresser

Stor røreskål

Middagstallerken

Stegepande
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fars:
3.
Skær forårsløg ud i helt tynde skiver.
4.
Kom vand i en balje, og skyld mynte i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak mynten fint. Se videoen.
5.
Pil, og hak hvidløget meget fint. Se videoen.
6.
Skær en citron over, og pres saften ud af ½ citron. Se videoen.
7.
Kom hakket kyllingekød, salt, sød chilisauce, hvidløg, mynte, havregryn og citronsaft i en skål.
8.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Rør farsen sammen. Se videoen.
9.
Lad farsen trække i 10 min.
Steg frikadellerne:
10.
Form små frikadeller i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
11.
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Se videoen.
12.
Kom frikadellerne på stegepanden, og steg dem gyldne på alle sider.
13.
Server med ekstra chilisauce som dip.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 552 kJ / 132 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 50 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 51 min