- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Tærte med chorizo
Tærte med chorizo
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Om vinteren kan det være svært at finde friske, grønne grøntsager i sæson. Vi har heldigvis stadig rodfrugter, som kartofler, løg og porrer, der holder heeeele vinteren! Men vi har også de frosne grøntsager, som er høstet og frosset ned, når de er allerbedst.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tærte med chorizo
Tærtedej:
70 g. grahamsmel
105 g. grahamsmel
35 g. grahamsmel
140 g. hvedemel
210 g. hvedemel
70 g. hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
100 g. smør
150 g. smør
50 g. smør
1 ½ spsk. vand
2 ¼ spsk. vand
¾ spsk. vand
Fyld:
1 porre
1 ½ porre
½ porre
1 løg
1 ½ løg
½ løg
½ dl. frisk persille
¾ dl. frisk persille
¼ dl. frisk persille
5 æg
8 æg
3 æg
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
160 g. chorizopølse
240 g. chorizopølse
80 g. chorizopølse
½ dl. ærter, frosne, som er tøet op
¾ dl. ærter, frosne, som er tøet op
¼ dl. ærter, frosne, som er tøet op
100 g. hytteost
150 g. hytteost
50 g. hytteost
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Smør
Vand
Porre
Løg
Persille
Æg
Mælk
Peber
Chorizo
Ærter
Hytteost
Køkkenredskaber til tærte med chorizo
1 foodprocessor eller blender
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
2 teskeer
1 tærtefad (ca. 28 cm)
2 tærtefade (ca. 28 cm)
1 tærtefad (ca. 22 cm)
1 gaffel
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
2 mellemstore skåle
1 kop
Foodprocessor
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Tærteform
Gaffel
Skærebræt
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtebunden:
3.
4.
Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 2 ¼ spsk. koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt ¾ spsk. koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
5.
6.
Fyld:
7.
Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Hak den groft. Se videoen.
Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Hak den halvdel, du skal bruge, groft. Se videoen.
8.
9.
10.
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en blender. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt, løg, porre, mælk, persille, salt og peber. Se videoen.
Fyld og bag tærten:
11.
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3378 kJ / 702 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt 21 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer