
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Mexicansk>
- Tacos med tomatsalsa og guacamole
Tacos med tomatsalsa og guacamole
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Elsker du også tacos? Ægte mexikanske tacos er bløde majspandekager, med forskelligt fyld, som man spiser med fingrene. Disse mexicanske tacos er med hjemmelavet guacamole og tomatsalsa. Du kan eventuelt toppe med stegt kylling.
Tip: Du kan også købe de hårde taco-skaller i supermarkedet. Og hvis du helt vildt gerne vil bage dine egne men ingen majsmel har, eller kan finde, så kan du altid bruge hvedemel. Majsmelen er med til at give lidt mere smag til dine tacos.
Opskriften giver cirka 2 tacos pr. person.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tacos med tomatsalsa og guacamole
Majspandekager:
Ca. 2 dl. kogende vand
Ca. 3 dl. kogende vand
Ca. 1 dl. kogende vand
1 dl. hvedemel
1 ½ dl. hvedemel
½ dl. hvedemel
2 dl. majsmel
3 dl. majsmel
1 dl. majsmel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Rå tomatsalsa:
3 store tomater
4 ½ store tomater
1 ½ store tomater
1 forårsløg
1 ½ forårsløg
½ forårsløg
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Guacamole:
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½-1 lime
¾-1 ½ lime
¼-½ lime
3 spsk. cremefraiche
4 ½ spsk. cremefraiche
1 ½ spsk. cremefraiche
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
¼ tsk. spidskommen
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
Tilbehør:
Evt. 1-2 stegte kyllingefileter
Evt. 1 ½-3 stegte kyllingefileter
Evt. ½-1 stegt kyllingefilet
Frisk koriander til pynt

Vand

Hvedemel

Majsmel

Salt

Tomat

Forårsløg

Olie - smagsneutral

Peber

Avocado

Hvidløg

Lime

Creme fraiche

Stødt spidskommen

Kylling (færdigstegt)

Koriander
Køkkenredskaber: til tacos med tomatsalsa og guacamole
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 elkedel
1 stor skål
2 gafler
1 kagerulle
2 fryseposer
1 stegepande
1 spatel
1 tallerken
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 små skåle
1 hvidløgspresser

Decilitermål

Teske

Spiseske

Elkedel

Stor røreskål

Gaffel

Kagerulle

Frysepose

Stegepande

Spatel

Middagstallerken

Viskestykke

Skærebræt

Urtekniv

Lille røreskål

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Majspandekager:
3.
Kog vand i en elkedel. Tag en skål, og kom hvedemel, majsmel, salt og kogende vand i.
4.
Bland dejen sammen med en gaffel. Når du ikke kan røre mere, så brug hænderne. Det kan godt være lidt varmt. Ælt dejen godt sammen.
5.
Del dejen i 7-8 lige store klumper, og tril dem til kugler på bordet. Kom dem ind i en frysepose så de holder på fugten, imens du skal til at trille dem ud til tynde tacos.
Del dejen i 10-12 lige store klumper, og tril dem til kugler på bordet. Kom dem ind i en frysepose så de holder på fugten, imens du skal til at trille dem ud til tynde tacos.
Del dejen i 3-4 lige store klumper, og tril dem til kugler på bordet. Kom dem ind i en frysepose så de holder på fugten, imens du skal til at trille dem ud til tynde tacos.
6.
Klip din frysepose op, så den er åben. Kom mel på dejen. Kom en kugle af dejen ind i midten af posen. Rul en kugle ud. Pres ikke for hårdt, og sørg hele tiden for, at der er mel under og over dejen, så den ikke klistrer fast til posen. Fortsæt på samme måde med resten af kuglerne. Læg dine færdige pandekager over på et stykke bagepapir, så de ikke klistre sammen.
Klip din frysepose op, så den er åben. Kom mel på dejen. Kom en kugle af dejen ind i midten af posen. Rul en kugle ud. Pres ikke for hårdt, og sørg hele tiden for, at der er mel under og over dejen, så den ikke klistrer fast til posen. Fortsæt på samme måde med resten af kuglerne. Læg dine færdige pandekager over på et stykke bagepapir, så de ikke klistre sammen.
Klip din frysepose op, så den er åben. Kom mel på dejen. Kom en kugle af dejen ind i midten af posen. Rul en kugle ud. Pres ikke for hårdt, og sørg hele tiden for, at der er mel under og over dejen, så den ikke klistrer fast til posen. Fortsæt på samme måde med resten af kuglerne. Læg dine færdige pandekager over på et stykke bagepapir, så de ikke klistre sammen.
7.
Varm en stegepande op. Når den er varm, lægger du en majspandekage på. Lad den bage i 1-2 minutter. Vend majspandekagen, og bag den 1-2 minutter på den anden side.
Varm en stegepande op. Når den er varm, lægger du en majspandekage på. Lad den bage i 1-2 minutter. Vend majspandekagen, og bag den 1-2 minutter på den anden side.
8.
Vend majspandekagen ud på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke. Bag resten af majspandekagerne på samme måde.
Rå tomatsalsa:
9.
Skyl tomater og forårsløg godt.
Rå tomatsalsa: Skyl tomater og forårsløg godt.
Rå tomatsalsa: Skyl tomater og forårsløg godt.
10.
Skær tomaterne i små terninger på cirka ½ x ½ centimeter. Kom dem op i en lille skål. Se videoen.
11.
Snit forårsløget fint, og kom det op i skålen til tomaterne. Se videoen.
12.
Tilsæt olie, salt og peber. Smag tomatsalsaen til, så den er, som du synes, at den skal være.
Guacamole:
13.
Del avocadoerne, og fjern stenen. Se videoen.
Del avocadoen, og fjern stenen. Se videoen.
14.
Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom det i en skål.
15.
Pil hvidløgsfeddet. Pres det ned i skålen med hvidløgspresseren. Se videoen.
16.
Skær limefrugten midt over, og pres saften ned i skålen.
Skær limefrugten midt over, og pres saften ned i skålen.
17.
Mos avocado-blandingen med en gaffel, til der ikke er flere klumper.
18.
Kom cremefraiche, salt og spidskommen i skålen, og rør rundt.
19.
Smag guacamolen til. Hvis der mangler smag, så tilsæt mere salt, spidskommen eller lime.
Saml tacos:
20.
Fordel guacamole og salsa på majspandekagerne. Tag salsaen med en gaffel, for at undgå at få for meget væske med.
21.
Pynt eventuelt med stegt kyllingebryst og frisk koriander.
Pynt eventuelt med stegt kyllingebryst og frisk koriander.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 668 kJ / 160 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer