1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Efterår>
  5. Syltede æbler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skold et sylteglas:

3.

Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et patentglas og låget i håndvasken, og fyld patentglasset og låget med kogende vand, og lad det stå mens du laver æblerne.

Syltede æbler:

4.

Kom lagereddike, sukker og vand i en lille gryde, og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm. Se videoen.

5.

Skyl æblerne grundigt, og skær et æble i kvarte. Fjern kernehuset. Skær derefter æblet i tynde både. Se videoen.

6.

Kom æble-skiverne, lauerbærblade, peberkorn og sennepskorn i det skoldede sylteglas.

7.

Hæld eddikelagen over æbleskiverne i sylteglasset. Kom låg på, og stil glasset i køleskabet.

8.

Dine syltede æbler er klar efter et par timer, og de kan holde i køleskabet i 2 måneder. Brug dem i en flæskestegssandwich eller brug dem som tilbehør til for eksempel kød eller på en rugbrødsmad.

Næringsindhold per portion

Energi: 519 kJ / 124 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 93 %

Fedt: 2 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Æbler, skære i skiver

Æbler, skære i skiver

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min