- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Efterår>
- Syltede æbler
Syltede æbler
Samlet tid: 240 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kan du lide syltede grøntsager, eksempelvis rødkål eller agurker, så prøv også GoCooks syltede æbler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til syltede æbler
Syltede æbler:
2 dl. lagereddike
1 dl. sukker eller honning
1 dl. vand
2 æbler
5 laurbærblade
1 tsk. peberkorn
½ tsk. sennepskorn
1 kanelstang eller 1 tsk. kanel
Evt. appelsinskal fra økologisk appelsin
Evt. ½ tsk. hele nelliker
Eddike - lagereddike
Sukker
Vand
Æble
Laurbærblad
Peberkorn
Sennepsfrø
Kanel (hel)
Appelsin
Køkkenredskaber til syltede æbler
1 decilitermål
1 teske
1 sylteglas
1 lille gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Decilitermål
Teske
Sylteglas
Lille gryde
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skold et sylteglas:
3.
Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et patentglas og låget i håndvasken, og fyld patentglasset og låget med kogende vand, og lad det stå mens du laver æblerne.
Syltede æbler:
4.
Kom lagereddike, sukker og vand i en lille gryde, og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm. Se videoen.
5.
Skyl æblerne grundigt, og skær et æble i kvarte. Fjern kernehuset. Skær derefter æblet i tynde både. Se videoen.
6.
Kom æble-skiverne, lauerbærblade, peberkorn og sennepskorn i det skoldede sylteglas.
7.
Hæld eddikelagen over æbleskiverne i sylteglasset. Kom låg på, og stil glasset i køleskabet.
8.
Dine syltede æbler er klar efter et par timer, og de kan holde i køleskabet i 2 måneder. Brug dem i en flæskestegssandwich eller brug dem som tilbehør til for eksempel kød eller på en rugbrødsmad.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 519 kJ / 124 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 93 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer