- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Pisket dej>
- Svensk chokoladekage
Svensk chokoladekage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 38 min.
Sværhedsgrad: Nem
Nikolaj var med på en GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’. Nikolaj er vild med chokolade, og det er der massere af i denne kage.
På svensk hedder kagen ’kladdkaka’, som betyder en klæbrig kage. Den skal nemlig næsten føles som om den ikke er bagt helt færdigt.
Tip: Spis den med is eller frisk frugt til.
Der er cirka til 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til svensk chokoladekage
Chokoladekage:
150 g. smør
200 g. mørk chokolade (minimum 54 % kakao)
2 dl. brun farin
1 dl. lys sirup
3 æg
1 økologisk lime
2 dl. mel
3 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
Lidt smør eller olie til formen
Tilbehør:
Frisk frugt eller is
Smør
Mørk chokolade
Brun farin
Ahornsirup
Æg
Lime
Hvedemel
Kakaopulver
Bagepulver
Køkkenredskaber: til svensk chokoladekage
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 bagerist
1 lille gryde
1 grydeske
1 stor skål
1 elpisker
1 rivejern
1 si
1 dejskraber
1 springform (diameter ca. 24 cm)
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Bagerist
Lille gryde
Grydeske
Stor røreskål
Elpisker
Rivejern
Si
Dejskraber
Springform
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bage kage:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.
5.
Kom chokoladen ned i gryden til smørret, når smørret er smeltet. Smelt chokoladen ved svag varme, mens du hele tiden rører rundt i gryden. Når chokoladen er smeltet, tager du gryden af varmen.
6.
Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i en stor skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Kom brun farin og sirup i skålen sammen med æggene. Pisk det sammen med en elpisker, indtil sukkeret er opløst. Se videoen.
8.
Pisk videre, mens du forsigtigt hælder det lune chokolade-smør ned i en tynd stråle i skålen. Bland det godt sammen.
9.
Skyl limen, og riv limeskal af på den fine side af rivejernet. Kom det ned i dejen. Se videoen.
10.
Bland mel, kakaopulver og bagepulver i en skål, og si melblandingen ned i resten af dejen.
11.
Tag en dejskraber, og vend melblandingen i dejen. Bliv ved med at vende, til alle melklumper er væk, og du har en ensartet dej.
12.
Kom bagepapir i bunden af springformen. Kom lidt olie eller smør på et stykke køkkenrulle, og smør springformens sider indvendigt. Se videoen.
13.
Hæld dejen ned i springformen. Brug en dejskraber langs kanten af skålen, så du får al dejen med. Se videoen.
14.
Bag kagen i ovnen i cirka 22 minutter.
15.
Tjek, om kagen er færdig. Kagen skal være blød og blævre lidt som en budding, når du skubber til den. Den skal ikke være gennembagt.
16.
Du skal lade chokoladekagen køle helt af, inden du skærer i den. Den vil virke lidt rå i midten og være mere blød end de fleste chokoladekager. Det er præcist sådan, den skal være.
17.
Du kan servere kagen med frisk frugt eller is til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 16423 kJ / 3925 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 118 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer