1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Pisket dej>
  5. Svensk chokoladekage

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bage kage:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.

5.

Kom chokoladen ned i gryden til smørret, når smørret er smeltet. Smelt chokoladen ved svag varme, mens du hele tiden rører rundt i gryden. Når chokoladen er smeltet, tager du gryden af varmen.

6.

Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i en stor skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.  Se videoen.

7.

Kom brun farin og sirup i skålen sammen med æggene. Pisk det sammen med en elpisker, indtil sukkeret er opløst. Se videoen.

8.

Pisk videre, mens du forsigtigt hælder det lune chokolade-smør ned i en tynd stråle i skålen. Bland det godt sammen.

9.

Skyl limen, og riv limeskal af på den fine side af rivejernet. Kom det ned i dejen. Se videoen.

10.

Bland mel, kakaopulver og bagepulver i en skål, og si melblandingen ned i resten af dejen.

11.

Tag en dejskraber, og vend melblandingen i dejen. Bliv ved med at vende, til alle melklumper er væk, og du har en ensartet dej.

12.

Kom bagepapir i bunden af springformen. Kom lidt olie eller smør på et stykke køkkenrulle, og smør springformens sider indvendigt. Se videoen.

13.

Hæld dejen ned i springformen. Brug en dejskraber langs kanten af skålen, så du får al dejen med. Se videoen.

14.

Bag kagen i ovnen i cirka 22 minutter. 

15.

Tjek, om kagen er færdig. Kagen skal være blød og blævre lidt som en budding, når du skubber til den. Den skal ikke være gennembagt.

16.

Du skal lade chokoladekagen køle helt af, inden du skærer i den. Den vil virke lidt rå i midten og være mere blød end de fleste chokoladekager. Det er præcist sådan, den skal være.

17.

Du kan servere kagen med frisk frugt eller is til.

Næringsindhold per portion

Energi: 16423 kJ / 3925 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 118 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej

Pisket dej

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Springform, smøre

Springform, smøre

Pisket dej, fylde springform

Pisket dej, fylde springform

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min