Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Smelt chokolade:

3.

Tænd ovnen på 185 grader almindelig varme.

4.

Smelt chokolade og smør over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål.
Se videoen.

5.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

6.

Når chokolade og smør er smeltet og blandet helt sammen, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

Del æggene:

7.

Del æggene i to skåle med æggeblommer i den ene og æggehvider i den anden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

8.

Pisk æggeblommerne med 110 gram af sukkeret med en håndmixer. Pisk i cirka 5 minutter, til det er blevet til en lys og luftig masse.

9.

Vask piskerisene.

10.

Pisk æggehviderne med en håndmixer i den anden skål i cirka 2 minutter. Se videoen.

Saml dej:

11.

Når æggehviderne er pisket stive, så tilsætter du resten af sukkeret. En spiseske ad gangen. Pisk godt imellem hver. Æggehviderne skal være helt stive og blanke, når du er færdig.

12.

Hæld chokoladesmørret i skålen med æggeblommerne. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Rør rundt med røreskeen, til det er blandet helt sammen.

13.

Kom æggehvidemassen oveni, og vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Bliv ved med at vende til det er blandet helt sammen.

Bag soufflén:

14.

Hæld dejen i ovnfaste, små skåle eller i en større, rund bageform.

15.

Stil formene på en bageplade og sæt dem i den varme ovn. Bag dem i 10-15 minutter, hvis du bruger små forme, og 25 minutter, hvis du bruger en stor form. Der skal være lidt skorpe på overkanten af souffléen, når den er færdig, men den må godt være blød i midten og ikke helt gennembagt.

Næringsindhold per portion

Energi: 19632 kJ / 4692 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 55 %

Heraf mættet fedt: 168 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Æg, dele i hvide og blomme

Æg, dele i hvide og blomme

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min