- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Sushi med makrel
Sushi med makrel
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Gorm udfordrer Micki med en dansk version af sushi med makrel og danske grøntsager som asparges og purløg. Skal du udfordre din familie med det samme?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sushi med makrel
Ris:
125 g. sushiris
188 g. sushiris
62 ½ g. sushiris
2 dl. vand
3 dl. vand
1 dl. vand
1 spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
1 ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
Fyld:
4 asparges
6 asparges
2 asparges
½ dl. purløg
¾ dl. purløg
¼ dl. purløg
2 radiser
3 radiser
1 radise
2 plader nori-tang (sushi-tang)
3 plader nori-tang (sushi-tang)
1 plader nori-tang (sushi-tang)
1 dl. flødeost
4 spsk. revet peberrod
6 spsk. revet peberrod
2 spsk. revet peberrod
2 friske makrel-fileter
3 friske makrel-fileter
1 frisk makrel-filet
Tilbehør:
Wasabi
Sojasovs
Soja
Syltet ingefær
Sushi-ris
Vand
Risvinseddike
Sukker
Grønne asparges
Purløg
Radise
Sushi-tang
Flødeost
Peberrod
Makrel
Wasabi
Soja
Ingefær (syltet)
Køkkenredskaber til sushi med makrel
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 dørslag
1 gryde med låg
1 lille skål
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 sushimåtte
1 glas
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Stor røreskål
Dørslag
Mellem gryde
Lille gryde
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Sushimåtte
Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Se videoen.
4.
5.
6.
Fyld:
7.
Skyl asparges og knæk den grove ende af aspargesene af. Se videoen.
8.
9.
10.
Rul sushi:
11.
Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Se videoen.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1225 kJ / 293 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt 6,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer