
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Sushi med makrel
Sushi med makrel
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Gorm udfordrer Micki med en dansk version af sushi med makrel og danske grøntsager som asparges og purløg. Skal du udfordre din familie med det samme?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sushi med makrel
Ris:
125 g. sushiris
188 g. sushiris
62 ½ g. sushiris
2 dl. vand
3 dl. vand
1 dl. vand
1 spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
1 ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
Fyld:
4 asparges
6 asparges
2 asparges
½ dl. purløg
¾ dl. purløg
¼ dl. purløg
2 radiser
3 radiser
1 radise
2 plader nori-tang (sushi-tang)
3 plader nori-tang (sushi-tang)
1 plader nori-tang (sushi-tang)
1 dl. flødeost
4 spsk. revet peberrod
6 spsk. revet peberrod
2 spsk. revet peberrod
2 friske makrel-fileter
3 friske makrel-fileter
1 frisk makrel-filet
Tilbehør:
Wasabi
Sojasovs
Soja
Syltet ingefær

Sushi-ris

Vand

Risvinseddike

Sukker

Grønne asparges

Purløg

Radise

Sushi-tang

Flødeost

Peberrod

Makrel

Wasabi

Soja

Ingefær (syltet)
Køkkenredskaber til sushi med makrel
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 dørslag
1 gryde med låg
1 lille skål
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 sushimåtte
1 glas

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Stor røreskål

Dørslag

Mellem gryde

Lille gryde

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Sushimåtte

Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Se videoen.
4.
Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
5.
Hæld vandet fra. Kom risene og 2 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
Hæld vandet fra. Kom risene og 3 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
Hæld vandet fra. Kom risene og 1 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
6.
Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
Fyld:
7.
Skyl asparges og knæk den grove ende af aspargesene af. Se videoen.
8.
Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
9.
Hak purløgen fint.
10.
Skyl og skær radiserne i tynde skiver.
Rul sushi:
11.
Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Se videoen.
12.
Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.
13.
Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.
Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter, ris fri for tang i toppen af måtten.
14.
Læg asparges og revet peberrod på, i en stribe i bunden af måtten. Kom 2 spiseskeer flødeost ovenpå, og smør det let ud med en kniv. Drys med purløg.
15.
Kom 1 makrel-filet ovenpå.
16.
Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Stil din sushi-rulle i køleskabet i 10 minutter.
17.
Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Pynt med radiseskiver ovenpå. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
Skær sushi-rullen i cirka 8 skiver. Pynt med radiseskiver ovenpå. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1225 kJ / 293 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt 6,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer