
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Japansk>
- Sushi med laks
Sushi med røget laks
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Svær

Er du vild med sushi? Så prøv GoCooks nordiske udgave - uden rå fisk - lavet af juniorkokken Mathias. Du kan også bruge rejer til 100% din egen rulle. Du kan også komme gulerødder eller salat i din sushi. Giv rullen smag med wasabi rørt med flødeost.
Denne portion giver 4 ruller - eller cirka 32 stykker sushi.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sushi med laks
Ris og marinade
250 g. sushi-ris
375 g. sushi-ris
125 g. sushi-ris
2 spsk. risvinseddike
3 spsk. risvinseddike
1 spsk. risvinseddike
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Fyld:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
3 skiver røget laks eller 150 g. rejer
4 ½ skiver røget laks eller 225 g. rejer
1 ½ skiver røget laks eller 75 g. rejer
3-4 stykker sushi-tang (Nori tang)
4 ½-6 stykker sushi-tang (Nori tang)
1 ½-2 stykker sushi-tang (Nori tang)
Evt. ½ pk. flødeost
Evt. ¾ pk. flødeost
Evt. ¼ pk. flødeost
Evt. ½ tsk. wasabi
Evt. ¾ tsk. wasabi
Evt. ¼ tsk. wasabi
Tilbehør
Wasabi
Soja
Syltet ingefær

Sushi-ris

Risvinseddike

Sukker

Salt

Agurk

Avocado

Laks (røget)

Sushi-tang

Flødeost

Wasabi

Soja

Ingefær (syltet)
Køkkenredskaber til sushi med laks
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 gryde
1 kop
1 gaffel
1 stort fad
1 træske
Husholdningsfilm
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
2 tallerkener
1 lille skål
1 sushimåtte
1 glas

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Mellem gryde

Kop

Gaffel

Stort ovnfast fad

Røreske

Husholdningsfilm

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Middagstallerken

Lille røreskål

Sushimåtte

Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris og marinade:
3.
Kom risene i en skål med koldt vand. Vask risene forsigtigt. Kom risene i en si. Kom nyt vand i skålen, og vask risene igen. Fortsæt, indtil vandet er klart. Se videoen.
4.
Lad risene trække i cirka 20 minutter i rent vand i skålen. Lad risene dryppe af i en si.
5.
Kom risene i en gryde med 4 deciliter vand. Lad dem koge op. Skru ned til lav varme, og lad dem koge i 10 minutter.
6.
Bland risvinseddike, sukker og salt i en kop, og rør med en gaffel. Det er vigtigt, at både sukker og salt er helt opløst.
7.
Hæld risene i et fad.
8.
Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl.
Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl.
Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl.
Sushi:
9.
Skyl agurken. Tag et skærebræt, og skær agurken midt over. Skær agurken i lange strimler, i samme længde som sushi-tangen.
10.
Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken. Se videoen.
Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken.
Se videoen.
Se videoen.
Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken.
Se videoen.
Se videoen.
11.
Kom flødeosten i en skål, og rør wasabien i.
Kom flødeosten i en skål, og rør wasabien i.
12.
Tag et rent skærebræt. Skær den røgede laks eller rejerne i lange strimler. Læg laksen på tallerknen.
13.
Tag din sushimåtte frem, og læg et stykke sushi-tang på måtten.
Se videoen.
Se videoen.
14.
Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.
Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.
Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.
15.
Tag en ske, og fordel blandingen med flødeost og wasabi i en tynd stribe midt på risene. Kom derefter agurk, avocado og laks ovenpå.
16.
Rul forsigtigt, men stramt, rullen sammen. Kom lidt vand på den frie ende af tangen, så den kan ”lime” rullen sammen.
17.
Pres rundt om rullen med sushimåtten i et fast tag, så du trykker både oppefra og fra siderne.
18.
Skær rullen ud i 8 lige store stykker. Brug en skarp kniv, og skær forsigtigt, så du ikke ødelægger rullen.
19.
Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.
Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.
Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.
20.
Server din sushi med wasabi, soja og syltet ingefær til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1915 kJ / 458 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer