- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Japansk>
- Sushi med laks
Sushi med røget laks
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Svær
Er du vild med sushi? Så prøv GoCooks nordiske udgave - uden rå fisk - lavet af juniorkokken Mathias. Du kan også bruge rejer til 100% din egen rulle. Du kan også komme gulerødder eller salat i din sushi. Giv rullen smag med wasabi rørt med flødeost.
Denne portion giver 4 ruller - eller cirka 32 stykker sushi.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sushi med laks
Ris og marinade
250 g. sushi-ris
375 g. sushi-ris
125 g. sushi-ris
2 spsk. risvinseddike
3 spsk. risvinseddike
1 spsk. risvinseddike
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Fyld:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
3 skiver røget laks eller 150 g. rejer
4 ½ skiver røget laks eller 225 g. rejer
1 ½ skiver røget laks eller 75 g. rejer
3-4 stykker sushi-tang (Nori tang)
4 ½-6 stykker sushi-tang (Nori tang)
1 ½-2 stykker sushi-tang (Nori tang)
Evt. ½ pk. flødeost
Evt. ¾ pk. flødeost
Evt. ¼ pk. flødeost
Evt. ½ tsk. wasabi
Evt. ¾ tsk. wasabi
Evt. ¼ tsk. wasabi
Tilbehør
Wasabi
Soja
Syltet ingefær
Sushi-ris
Risvinseddike
Sukker
Salt
Agurk
Avocado
Laks (røget)
Sushi-tang
Flødeost
Wasabi
Soja
Ingefær (syltet)
Køkkenredskaber til sushi med laks
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 gryde
1 kop
1 gaffel
1 stort fad
1 træske
Husholdningsfilm
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
2 tallerkener
1 lille skål
1 sushimåtte
1 glas
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Mellem gryde
Kop
Gaffel
Stort ovnfast fad
Røreske
Husholdningsfilm
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Middagstallerken
Lille røreskål
Sushimåtte
Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris og marinade:
3.
Kom risene i en skål med koldt vand. Vask risene forsigtigt. Kom risene i en si. Kom nyt vand i skålen, og vask risene igen. Fortsæt, indtil vandet er klart. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
Sushi:
9.
Skyl agurken. Tag et skærebræt, og skær agurken midt over. Skær agurken i lange strimler, i samme længde som sushi-tangen.
10.
Se videoen.
Se videoen.
11.
12.
13.
Se videoen.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1915 kJ / 458 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer