- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Sunde bananmuffins
Sunde bananmuffins uden tilsat sukker
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Er du klar til at rocke din sødetand uden sukker? Vi har opskriften på disse bananmuffins, der er lige så geniale som dit seneste TikTok-dansetrin! Tænk på disse muffins som bananpandekager, bare med chokolade og bagt i ovnen. De er lavet uden smør, med fuldkorn og kun sødet med banan. Så grab a banana, og lad os bikse nogle muffins sammen!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sunde bananmuffins
Bananmuffins uden smør og sukker:
4 modne bananer (ca. 350 g)
2 æg
½ dl solsikkeolie
½ dl mælk
100 g hvedemel (ca. 1 ½ dl)
50 g grahamsmel eller blendet havregryn (ca. 1 dl)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
Evt. 50 g mørk chokolade
Banan
Æg
Solsikkeolie
Mælk
Hvedemel
Grahamsmel
Bagepulver
Vaniljesukker
Salt
Mørk chokolade
Køkkenredskaber til sunde bananmuffins
12 amerikanske papirmuffinsforme
Evt. 1 metal muffinform
1 foodprocessor eller blender
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 mellem røreskål
1 kop
1 dejskraber
1 brødkniv
1 skærebræt
1 lille skarp kniv eller 1 træspyd
2 spiseskeer
1 bagerist
Muffinforme - amerikanske
Metal muffinsform
Foodprocessor
Køkkenvægt
Decilitermål
Mellem røreskål
Kop
Dejskraber
Brødkniv
Skærebræt
Urtekniv
Spiseske
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bananmuffins kagedej:
3.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
4.
Kom 12 muffinforme på en bageplade eller i en muffinform-holder.
5.
Skræl bananerne, og bræk dem i mindre stykker. Kom dem op i en foodprocessor. Gem en halv banan, der skal skæres i skiver og lægges ovenpå.
6.
Blend bananerne i en foodprocessor eller blender. Du kan også bruge en gaffel.
7.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det derefter op til bananerne. Gentag med det næste æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Kom olie og mælk op i foodprocessoren. Blend æg og olie ganske kort sammen med bananerne.
9.
Kom hvedemel, grahamsmel eller blendet havregryn, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål. Rør det sammen.
10.
Sigt melblandingen op i foodprocessoren. Vend rundt med en dejskraber, indtil det hele er blandet sammen.
11.
Fyld muffinformene ¾ op med dej. Brug to spiseskeer. Bank eventuelt bagepladen let i bordet, så dejen flader ud i formene. Se videoen.
Pynte og bage muffins:
12.
Eventuelt: Hak chokoladen eller nødder med en brødkniv, og drys på hver bananmuffin. Se videoen.
13.
Skær den halve banan i skiver, og læg en skiv på hver muffin.
14.
Sæt banan-muffinsene midt i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter. Hold øje med kagerne.
15.
Tag kagerne ud af ovnen. Stik i midten af en muffin med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagerne bage lidt længere. Se videoen.
16.
Lad kagerne køle af på en bagerist. Så er de lækre bananmuffins klar til servering!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 592 kJ / 141 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 1,9 g
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer