Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sukkerkrystaller

3.

Kom vand i en gryde. Varm det op ved middel varme, til det koger.

4.

Kom 2 ½ deciliter af sukkeret i vandet og pisk, til sukkeret er opløst.

5.

Gentag, til alt sukkeret er opløst til en tynd sirup. Siruppen skal være gennemsigtig.

6.

Klip træspydene over, så de kun er lidt højere end glasset.

7.

Hæld lidt sukker på en flad tallerken eller et skærebræt.

8.

Dryp den ene ende af træspyddene i siruppen, og vend dem i sukkeret. Pas på! Siruppen er meget varm!

9.

Læg træspyddene til side, så de kan tørre.

10.

Lad siruppen køle af til stuetemperatur.

11.

Fordel nu siruppen i 4 slanke glas, og rør rundt med en ske eller et træspyd.

12.

Hvis du vil have farve eller smag i, skal du nu tilføje 2-3 dråber i hvert glas.

13.

Tjek at, der ikke er løst sukker på pinden ved at slå pinden forsigtigt mod siden af tallerkenen.

14.

Når sukkeret på træspyddene er tørt, sættes der en klemme om hvert træspyd.

15.

Nu skal træspyddene i siruppen. Sørg for, at træspyddet er placeret i midten af glasset og minimum 2 centimeter over bunden og fra siderne. Klemmen skal forhindre træspyddet i at røre glassets kanter og bund. Juster placeringen af klemmen, til træspyddet sidder, som det skal. Klemmen skal ligge oven på kanten af glasset.

16.

Nu skal træspyddene stå og krystallisere, og vil give et flot resultat efter en uge. De kan også sagtens bruges før, men så bliver krystalliseringen ikke særlig stor.

17.

Efter første dag vil der dannes et hårdt låg af sukker på toppen af siruppen øverst i glasset. Det skal du ikke røre, men blot lade være. Krystalliseringen om pinden går mere langsomt i starten og hurtigere efter nogle dage.

18.

Når dine kandisstænger er klar, skal du forsigtigt knuse sukkerlåget med en kniv rundt om kandisstangen, og derefter trække træspyddet op af glasset.

19.

Stil kandisstængerne på kanten af et tomt glas, så de kan tørre. Det tager cirka en time.

20.

Resten af siruppen i glassene kan du smide ud. Du kan også bruge sukkersiruppen til dine nytårsdrinks. Se link i nedenfor :-)

21.

Nu kan du bruge dine kandisstænger som slikkepinde, i teen eller kaffen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2865 kJ / 685 kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 100 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 167 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 135 min

Arbejdstid: 10 min