- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Stegte nudler med pak choi
Stegte nudler med pak choi
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er du tosset med street food? Så er stegte nudler med pak choi lige noget for dig! Pak choi er kinakålens asiatiske fætter, og den er genial i wokretter. Giv det et skud nudler for livet med et spicy twist. Og du bestemmer jo selv, hvor stærkt det skal være!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til stegte nudler med pak choi
Nudler:
½ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. salt
300 g. nudler (gerne fuldkorn)
450 g. nudler (gerne fuldkorn)
150 g. nudler (gerne fuldkorn)
Fyld:
2 peberfrugter
3 peberfrugter
1 peberfrugt
2 spsk. frisk ingefær
3 spsk. frisk ingefær
1 spsk. frisk ingefær
1-2 pak-choi (eller ¼ kinakål)
2-3 pak-choi (eller ½ kinakål)
½-1 pak-choi (eller ⅛ kinakål)
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 kyllingebryst-fileter
3 kyllingebryst-fileter
1 kyllingebryst-filet
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Sovs:
1 lime (saften)
1 ½ lime (saften)
½ lime (saften)
1 spsk. olie (gerne sesamolie)
1 ½ spsk. olie (gerne sesamolie)
½ spsk. olie (gerne sesamolie)
1 spsk. sojasovs
1 ½ spsk. sojasovs
½ spsk. sojasovs
1 spsk. sød chilisovs
1 ½ spsk. sød chilisovs
½ spsk. sød chilisovs
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
Tilbehør:
1 dl. koriander eller persille
1 ½ dl. koriander eller persille
½ dl. koriander eller persille
4 spsk. peanuts
6 spsk. peanuts
2 spsk. peanuts
Salt
Nudler (fuldkorn)
Peberfrugt
Ingefær (frisk)
Pak choi
Forårsløg
Hvidløg
Kyllingebryst
Olie - smagsneutral
Lime
Sesamolie
Soja
Chilisovs (sød)
Sukker
Koriander
Peanuts
Køkkenredskaber: til stegte nudler med pak choi
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 mellemstor gryde
1 dørslag
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 rent viskestykke
1 hvidløgspresser
1 rivejern
1 citruspresser
1 wok
1 paletkniv
Decilitermål
Spiseske
Køkkenvægt
Teske
Mellem gryde
Dørslag
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Viskestykke
Hvidløgspresser
Rivejern
Citruspresser
Wok
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Nudler:
3.
Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
4.
Kom salt og nudler forsigtigt i vandet. Kog dem i cirka 4 minutter uden låg. Rør i nudlerne under kogningen.
5.
Stil et dørslag i vasken, og hæld nudlerne i dørslaget. Hæld koldt vand over nudlerne, så de ikke klistrer sammen.
Fyld:
6.
Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern. Se videoen.
7.
Skrab skrællen af ingefæren med en ske. Riv ingefæren på den fine side af et rivejern, til du har cirka 2 spiseskefuld ingefær. Se videoen.
Skrab skrællen af ingefæren med en ske. Riv ingefæren på den fine side af et rivejern, til du har cirka 3 spiseskefuld ingefær. Se videoen.
Skrab skrællen af ingefæren med en ske. Riv ingefæren på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 spiseskefuld ingefær. Se videoen.
8.
Skær bunden af pak-choi, og skyl den grundigt. Tør pak-choi med et rent viskestykke. Se videoen.
9.
Skær pak-choien over på midten, så du har stokken og bladene for sig. Skær stokken i 1 centimeter tynde strimler, og skær bladene i 2 centimeter tynde strimler.
10.
Skyl forårsløgene. Skær bunden med rødder af, og smid dem ud. Skær resten i tynde skiver. Se videoen.
11.
Pil og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Se videoen.
Sovs:
12.
Pres saften fra en lime, så du har cirka 1 spiseskefuld. Se videoen.
Pres saften fra en lime, så du har cirka 1 ½ spiseskefuld. Se videoen.
Pres saften fra en lime, så du har cirka ½ spiseskefuld. Se videoen.
13.
Kom limesaften i en skål sammen med sojasovs, olie, chilisovs og sukker.
Fyld fortsat:
14.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingebryst-fileterne i tynde strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
15.
Kom olien i en wok, og varm op til middelhøj varme. Se videoen.
16.
Kom forårsløg, hvidløg og ingefær i wokken. Steg, indtil forårsløgene er glasklare – det tager 2-3 minutter.
17.
Kom kyllingestrimlerne op i wokken. Steg dem, til de er gyldne – 6-7 minutter.
18.
Kom pak-choi og peberfrugt op i wokken. Steg, til pak-choi falder sammen – 1-2 minutter.
Nudler, fortsat:
19.
Kom nudler og sovsen op i wokken, og rør det hele sammen.
Tilbehør:
20.
Skyl koriander eller persille grundigt, og hak det i store stykker. Se videoen.
21.
Server med koriander eller persille og peanuts på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2350 kJ / 562 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer