- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Stegte nudler med kylling og grønt
Stegte nudler med kylling og grønt
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kylling og nudler går bare hånd i hånd, ikke mindst i det asiatiske køkken hvor stegte nudler med kylling og grøntsager er en stor favorit.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til stegte nudler med kylling og grønt
Nudler
2 l. vand
1 tsk. salt
200 g. fuldkornsnudler
300 g. fuldkornsnudler
100 g. fuldkornsnudler
Fyld
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
150 g. sukkerærter eller ærter
225 g. sukkerærter
75 g. sukkerærter
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 cm. ingefær
1 ½ cm. ingefær
½ cm. ingefær
300 g. kyllingebryst
450 g. kyllingebryst
150 g. kyllingebryst
2 spsk. olie til stegning
2 spsk. peanuts
3 spsk. peanuts
1 spsk. peanuts
Marinade
1 lime
2 lime
1 lime
3 spsk. soyasauce
4 ½ spsk. soyasauce
1 ½ spsk. soyasauce
2 spsk. sød chilisauce
3 spsk. sød chilisauce
1 spsk. sød chilisauce
2 tsk. sukker
3 tsk. sukker
1 tsk. sukker
Vand
Salt
Nudler (fuldkorn)
Peberfrugt
Forårsløg
Gulerod
Sukkerærter
Hvidløg
Ingefær (frisk)
Kyllingebryst
Rapsolie
Peanuts
Lime
Soja
Chilisovs (sød)
Sukker
Køkkenredskaber til stegte nudler med kylling og grønt
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 mellemstor gryde med låg
1 dørslag
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 kartoffelskræller
1 hvidløgspresser
1 lille skål
1 wok
1 grydeske
1 tallerken
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Mellem gryde
Dørslag
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Hvidløgspresser
Lille røreskål
Wok
Grydeske
Middagstallerken
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Nudler
3.
Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Når vandet koger, kom så nudlerne i gryden, og kog dem, som det står på pakken.
4.
Hæld vandet fra pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af, imens du laver resten.
Fyld
5.
Skyl peberfrugten, og skær den i 1 centimeter tykke strimler.
Skyl peberfrugterne, og skær dem i 1 centimeter tykke strimler.
6.
Skyl forårsløg, og snit dem fint. Se videoen.
Skyl forårsløg, og snit den fint. Se videoen.
7.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden. Skær den i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke. Se videoen.
8.
Skyl sukkerærterne, og skær dem i strimler. Hvis de ikke er så store, kan du nøjes med at skære dem over én gang på den lange led eller på skrå.
Du kan også bruge almindelige ærter.
9.
Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Se videoen.
10.
Skræl ingefæren, og riv den på et rivejern. Pas på fingrene! Se videoen.
11.
Tag et rent skærebræt og en ren skarp kniv. Skær kyllingebryst-fileterne i tynde strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Marinade
12.
Skær limen over i to dele, og pres saften ud af den ene halvdel. Skær den anden halvdel i både. Se videoen.
Skær limene over i to dele, og pres saften ud af den ene. Skær den anden i både. Se videoen.
13.
Kom limesaft, soya, sød chilisauce og sukker i en lille skål, og bland det sammen til en marinade.
Samle retten
14.
Varm wokken med 1 spiseske olie op til middelhøj varme.
15.
Steg kyllingekødet i 3-4 minutter, eller til det er gyldent og gennemstegt.
16.
Tag kyllingekødet af wokken, og læg det på en tallerken. Kom den sidste spiseske olie i wokken.
17.
Steg hvidløg, ingefær, peberfrugt, gulerod og sukkerærter eller ærter i 2-3 minutter ved middelhøj varme. Grøntsagerne skal være tilberedte, men stadig have bid.
18.
Skru ned for wokken og tilsæt kylling og marinade. Lad det simre i cirka 1 minut, og vend derefter sammen med nudlerne og forårsløg.
19.
Drys med peanuts inden servering, og server med limebåde, soya og sød chilisauce til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1815 kJ / 434 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer