
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Steffens Garsagne
Steffens Garsagne
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Steffen spiller i et Tambourkorps, og han har givet denne lasagne sit helt eget navn. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til steffens garsagne
Mornaysauce:
½ tsk. muskatnød
¾ tsk. muskatnød
¼ tsk. muskatnød
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
40 g. smør
60 g. smør
20 g. smør
4 spsk. hvedemel
6 spsk. hvedemel
2 spsk. hvedemel
1 l mælk
1 ½ l mælk
5 dl mælk
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Lasagnefyld:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
500 g. kyllingebryst
750 g. kyllingebryst
250 g. kyllingebryst
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
18 - 21 lasagneplader, gerne fuldkorn
6 - 7 lasagneplader, gerne fuldkorn
50 g. revet ost
75 g. revet ost
25 g. revet ost
Tilbehør:
Grøntsagsstave af gulerod eller agurk

Muskatnød

Persille

Smør

Hvedemel

Mælk

Revet ost

Salt

Peber

Olie - smagsneutral

Kyllingebryst

Peberfrugt

Lasagneplader (fuldkorn)
Køkkenredskaber til steffens garsagne
1 sæt måleskeer
1 declitermål
1 køkkenvægt
1 rivejern
1 balje
1 viskestykke
1 mellem gryde
1 piskeris
1 spiseske

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Rivejern

Balje

Viskestykke

Mellem gryde

Piskeris

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mornaysauce:
3.
Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.
4.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
5.
Hak persillen meget fint. Se videoen.
6.
Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Se videoen.
7.
Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
8.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
9.
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
10.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
11.
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen.
12.
Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
13.
Kom persille i sovsen, og rør rundt.
14.
Smag sovsen til med salt og peber.
Lasagnefyld:
15.
Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
16.
Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
17.
Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
18.
Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
19.
Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
20.
Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.
21.
Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Se videoen.
Saml lasagnen og bag den:
22.
Tænd ovnen på 200 grader.
23.
Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Se videoen.
24.
Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.
25.
Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.
26.
Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.
27.
Drys ost over lasagnen.
28.
Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2820 kJ / 671 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt 11,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer