- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Steffens Garsagne
Steffens Garsagne
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Steffen spiller i et Tambourkorps, og han har givet denne lasagne sit helt eget navn. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til steffens garsagne
Mornaysauce:
½ tsk. muskatnød
¾ tsk. muskatnød
¼ tsk. muskatnød
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
40 g. smør
60 g. smør
20 g. smør
4 spsk. hvedemel
6 spsk. hvedemel
2 spsk. hvedemel
1 l mælk
1 ½ l mælk
5 dl mælk
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Lasagnefyld:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
500 g. kyllingebryst
750 g. kyllingebryst
250 g. kyllingebryst
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
18 - 21 lasagneplader, gerne fuldkorn
6 - 7 lasagneplader, gerne fuldkorn
50 g. revet ost
75 g. revet ost
25 g. revet ost
Tilbehør:
Grøntsagsstave af gulerod eller agurk
Muskatnød
Persille
Smør
Hvedemel
Mælk
Revet ost
Salt
Peber
Olie - smagsneutral
Kyllingebryst
Peberfrugt
Lasagneplader (fuldkorn)
Køkkenredskaber til steffens garsagne
1 sæt måleskeer
1 declitermål
1 køkkenvægt
1 rivejern
1 balje
1 viskestykke
1 mellem gryde
1 piskeris
1 spiseske
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Rivejern
Balje
Viskestykke
Mellem gryde
Piskeris
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mornaysauce:
3.
4.
5.
6.
Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Lasagnefyld:
15.
Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
16.
Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
17.
Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
18.
19.
20.
21.
Saml lasagnen og bag den:
22.
Tænd ovnen på 200 grader.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2820 kJ / 671 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt 11,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer