- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Squashkage
Squashkage
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Squash i en kage giver en super skøn og saftig kage. Der er smæk på krydderierne. Bare giv dig i kast!
Tip: Du kan skifte squashen ud med græskar.
Kagen giver cirka 12 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til squashkage
Squashkage:
100 g. smør
350 g. squash
3 æg
1 tsk. vaniljesukker
3 ¼ dl. brun farin
4 dl. hvedemel
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. allehånde
1 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
Smør
Squash
Æg
Vaniljesukker
Brun farin
Hvedemel
Kanel (stødt)
Allehånde (stødt)
Kardemomme (stødt)
Salt
Bagepulver
Natron
Køkkenredskaber til squashkage
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille gryde
1 rivejern
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 dejskraber
1 springform (22-24 cm)
Bagepapir
1 bagerist
Køkkenvægt
Teske
Lille gryde
Rivejern
Stor røreskål
Elpisker
Kop
Dejskraber
Springform
Bagepapir
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bage kage:
3.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
4.
Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme.
5.
Vask squashen, og riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op en skål. Gør det samme med de to andre æg. Se videoen.
7.
Kom vaniljesukker, brun farin og smør i skålen, og pisk det sammen, til dejen er blevet tykkere, næsten hvid, og har små luftbobler. Se videoen.
8.
Tag en ny skål, og kom mel, kanel, allehånde, kardemomme, salt, bagepulver og natron i skålen, og rør det sammen.
9.
Si melblandingen ned til smør- og æggeblandingen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
10.
11.
Kom bagepapir i bunden af en springform, og smør kanterne med lidt smør. Hæld dejen i formen. Se videoen.
12.
Bag kagen i 30-40 minutter, til den er gennembagt. Se videoen.
13.
Lad kagen køle lidt af, inden den serveres.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 11874 kJ / 2838 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 32 %
Heraf mættet fedt: 57 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer