- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Sprøde snacks med laks
Sprøde snacks med laks
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem
Tag en hjemmelavet lakse-snack med i madpakken, og se sidemanden blive misundelig. Smør brødet med ærtecreme, læg et stykke laks på, og såååå haps!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sprøde snacks med laks
Brød:
1 fuldkornsflute
1 ½ fuldkornsflute
½ fuldkornsflute
1-2 spsk. olie
1 ½-3 spsk. olie
½-1 spsk. olie
Ærtecreme:
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
½ dl. frisk mynte
¾ dl. frisk mynte
¼ dl. frisk mynte
1 dl. madlavningsfløde
1 ½ dl. madlavningsfløde
½ dl. madlavningsfløde
125 g. frosne ærter, optøede
190 g. frosne ærter, optøede
65 g. frosne ærter, optøede
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
50 g. røget laks i skiver
75 g. røget laks i skiver
25 g. røget laks i skiver
Fuldkornsbrød
Olie - smagsneutral
Vand
Mynte
Madlavningsfløde
Ærter
Citron
Salt
Peber
Laks (røget)
Køkkenredskaber til sprøde snacks med laks
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 brødkniv
1 bagepensel
1 mellemstor skål
1 rent viskestykke
1 blender eller foodprocessor
1 lille skål
1 citruspresser
Decilitermål
Spiseske
Teske
Bagepapir
Bageplade
Skærebræt
Brødkniv
Bagepensel
Mellem røreskål
Viskestykke
Søjleblender
Lille røreskål
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sprøde brødskiver:
3.
4.
5.
6.
Ærtecreme:
7.
Hæld vand i en skål. Skyl mynten i vandet. Dup mynten tør med et rent viskestykke.
8.
Tag en blender frem. Kom mynte, madlavningsfløde og optøede ærter op i blenderen. Blend grundigt, til det er en cremet mos. Hæld det hele op i en lille skål.
9.
Tag en citronpresser. Pres saften fra citronen. Se videoen.
10.
Hæld citronsaft ned i skålen til ærtecremen, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Servering:
11.
Skal du have det hele med i madpakken, er det en god ide at pakke det hele hver for sig. Altså brød i madkassen, ærtecreme i en lille bøtte med låg og laks i en anden lille bøtte med låg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1298 kJ / 310 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 30 %
Heraf mættet fedt: 3,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer