- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Småkager>
- Spiralsmåkager
Spiralsmåkager
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 37 min.
Sværhedsgrad: Medium
Imponér dine venner med flotte småkager i to farver. Server en varm kop te til og lad hyggen sprede sig ;-)
Opskriften giver cirka 30 spiralsmåkager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spiralsmåkager
Grunddej:
175 g. mel
100 g. sukker
125 g. koldt smør
½ æg
2 spsk. kakaopulver
Lidt vand som lim
Hvedemel
Sukker
Smør
Æg
Kakaopulver
Vand
Køkkenredskaber til spiralsmåkager
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 stor skål
1 røreske
1 kniv
2 fryseposer
1 kagerulle
1 bagepensel
Bagepapir
2 bageplader
1 stor skarp kniv
Køkkenvægt
Spiseske
Stor røreskål
Røreske
Kniv bestik
Frysepose
Kagerulle
Bagepensel
Bagepapir
Bageplade
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Småkagedej:
3.
4.
Skær smørret i små tern, og kom det op i skålen. Smuldr smørret i mel-og sukkerblandingen med hænderne, til du får en konsistens, som ligner brødkrummer. Se videoen.
5.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen med en gaffel og hæld halvdelen op i dejen. Rør dejen sammen. Se videoen.
Den anden halvdel skal du ikke bruge. Se videoen.
6.
Del dejen i 2 lige store dele.
7.
Rør kakaopulver i den ene del af dejen. Ælt det sammen til dejklumpen er ensfarvet.
8.
Kom de to stykker dej i hver sin frysepose og læg dem i køleskabet i mindst 15 minutter.
Forme småkager:
9.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
10.
Drys mel på et rent bord og rul den lyse dej forsigtigt ud, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Læg den til side.
11.
Drys mere mel på bordet, og rul den mørke dej ud på samme måde, og samme størrelse.
12.
Pensel lidt vand på den lyse dej, og læg den mørke dej ovenpå.
13.
Rul dejen sammen, så du får en lang pølse.
14.
15.
Skær dejrullen i tynde skiver. Læg skiverne ved siden af hinanden på bagepladerne. Småkagerne må ikke røre hinanden.
16.
Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne.
17.
Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 8406 kJ / 2009 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 68 g
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer