
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Spinattærte med feta
Spinattærte med feta
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Spinat kan man købe hele året rundt - både frisk og frossen spinat. Her får du opskriften på en hjemmelavet spinattærte med feta, der gør tærten ekstra cremet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spinattærte med feta
Tærtebund:
140 g hvedemel
50 g grahamsmel
¼ tsk. salt
50 g smør
1 æg
2 spsk. vand
Fyld:
5 æg
5 dl yoghurt, ymer eller A38
1 tsk. salt
400 g frossen hakket spinat (evt. frisk spinat)
100 g feta i tern

Hvedemel

Grahamsmel

Salt

Smør

Æg

Vand

Yoghurt naturel

Spinat

Fetaost
Køkkenredskaber til spinattærte med feta
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 minihakker eller foodprocessor
1 lille skarp kniv
1 kop
1 frysepose
1 mellem skål
2 gafler
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kagerulle
1 tærteform (cirka 26 centimeter i diameter)

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Decilitermål

Foodprocessor

Urtekniv

Kop

Frysepose

Mellem røreskål

Gaffel

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kagerulle

Tærteform
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtebund:
3.
Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en minihakker eller foodprocessor.
4.
Skær smørret i tern, og kom det op i minihakkeren. Blend, til konsistensen minder om revet parmesan.
5.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom vandet ned til ægget og pisk det sammen, og kom blandingen ned til melet i minihakkeren. Se videoen.
6.
Blend igen, til dejen hænger sammen.
7.
Kom dejen i en frysepose, og læg den på køl i 30 minutter.
Fyld:
8.
Optø spinaten langsomt i mikrobølgeovnen eller i en gryde.
9.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det over i en skål. Vask hænder. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.
10.
Kom yoghurt og salt i skålen, og rør det sammen med en gaffel.
11.
Vend spinaten og fetaen i fyldet, og sæt fyldet til side.
Tærtedej, fortsat:
12.
Forvarm ovnen til 200 grader.
13.
Rul tærtedejen ud, så den passer med tærteformen, og placer den så i formen. Skær eventuelt overskydende dej væk, hvis det hænger ud over kanten. Se videoen.
14.
Prik huller med en gaffel, og bag tærtebunden i 5 minutter.
Samle spinattærte:
15.
Tag tærtebunden ud af ovnen, og hæld fyldet i.
16.
Bag spinattærten i midten af ovnen i cirka 30 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2084 kJ / 498 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 16 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer