- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Madbrød>
- Spinatbrød med ost
Spinatbrød med ost
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er spinat og fetaost bagt ind i brødet. Det er super lækkert, og et godt tilbehør til aftensmaden eller i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spinatbrød med ost
Dej:
2 ½ dl. vand
3 ¾ dl. vand
1 ¼ dl. vand
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
1 dl. grahamsmel
1 ½ dl. grahamsmel
½ dl. grahamsmel
Ca. 3 dl. hvedemel
Ca. 4 ½ dl. hvedemel
Ca. 1 ½ dl. hvedemel
Fyld:
200 g. frossen spinat
300 g. frossen spinat
100 g. frossen spinat
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
75 g. revet ost
112 g. revet ost
37 g. revet ost
75 g. feta
112 g. feta
37 g. feta
Vand
Gær
Olie - smagsneutral
Salt
Sukker
Grahamsmel
Hvedemel
Spinat
Hvidløg
Revet ost
Fetaost
Køkkenredskaber: til spinatbrød med ost
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 store skåle
1 røreske
Husholdningsfilm
1 lille skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 lille skål
1 stegepande
1 paletkniv
1 kagerulle
1 gaffel
Bagepapir
1 bageplade
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Røreske
Husholdningsfilm
Urtekniv
Hvidløgspresser
Lille røreskål
Stegepande
Paletkniv
Kagerulle
Gaffel
Bagepapir
Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Kom vandet i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
Fyld:
8.
Læg den frosne spinat i en skål. Hæld kogende vand i skålen, til det ligger dækker spinaten. Lad spinaten tø op.
9.
Pil hvidløget. Pres det i en hvidløgspresser, og kom det i en lille skål. Se videoen.
10.
Tag en stegepande, kom olien på, og varm den op. Tilsæt hvidløg, og svits i 1 minut.
11.
Form brød:
12.
Tænd ovnen på 200 grader.
Brød: Tænd ovnen på 200 grader.
13.
14.
15.
16.
Bag brødet:
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1654 kJ / 395 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 6,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer