
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Spidskålssalat med frugt
Spidskålssalat med frugt
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kål er klart bedst, når det bliver blandet med alt muligt andet. Noget som smager sødt, noget der knaser og noget der giver salaten lidt surt. Her får du kål med alle sine gode venner. Tilsammen = lækker kålsalat!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spidskålssalat med frugt
Spidskålssalat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ dl. mandler
¾ dl. mandler
¼ dl. mandler
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. olie
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
75 g. bær i sæson (f.eks. hindbær eller blåbær)

Spidskål

Æble

Mandler

Citron

Olie - smagsneutral

Peber

Salt

Hindbær
Køkkenredskaber til spidskålssalat med frugt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 stor skål
1 citruspresser
1 lille skål
1 viskestykke

Decilitermål

Spiseske

Teske

Køkkenvægt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Stor røreskål

Citruspresser

Lille røreskål

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
Fjern de to yderste blade og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Se videoen.
4.
Skyl æblet. Skær kernehuset ud. Skær æblet i tern. Se videoen.
5.
Hak mandlerne groft. Kom mandler og æbletern i skålen. Se videoen.
6.
Skær citronen over. Pres saften ud af den. Kom citronsaften i en lille skål. Se videoen.
Dressing:
7.
Kom olie, salt og peber i skålen med citronsaft. Bland det godt sammen og hæld det over salaten. Bland salaten godt sammen med dressingen.
8.
Skyl bærerne og pynt med dem på toppen af salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 540 kJ / 129 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 0,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer