- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Spicy græskarsuppe
Spicy græskarsuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Gå efteråret i møde med en rygende varm og cremet græskarsuppe. Denne opskrift er spicet op med chili, men du bestemmer selv, hvor vild den skal være! Egentlig er det en hokkaidosuppe, da vi bruger uskrællet hokkaidogræskar i suppen, så du får max smag og vitaminer.
Tip: Server suppen med lune græskarboller til. Find opskriften her på GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spicy græskarsuppe
Græskarsuppe:
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
3 løg
4 ½ løg
1 ½ løg
¼ - 2 røde chilier (afhænger af størrelse og styrke)
½ - 3 røde chilier (afhænger af størrelse og styrke)
¼ - 1 rød chili (afhænger af størrelse og styrke)
1 hokkaidogræskar
1 ½ hokkaidogræskar
½ hokkaidogræskar
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
10-12 dl vand
15-18 dl vand
5-6 dl vand
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 knivspids salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
2 knivspids peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 dl frisk persille
1 ½ dl frisk persille
½ dl frisk persille
Tilbehør:
4 boller (fx græskarboller)
6 boller (fx græskarboller)
2 boller (fx græskarboller)
Hvidløg
Løg
Chili
Hokkaidogræskar (orange)
Grøntsagsbouillon
Vand
Citron
Salt
Peber
Persille
Ciabattaboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til spicy græskarsuppe
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydelåg
1 lille skarp kniv
1 røreske
1 stavblender
1 citruspresser
1 lille skål
1 rent viskestykke
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Spiseske
Stor gryde
Grydelåg
Urtekniv
Røreske
Stavblender
Citruspresser
Lille røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
Skyl chilierne. Skær dem over på langs. Skær et lille stykke af, og smag på det. Vurdér, hvor stærke chilierne er. Hvis de er meget stærke, skal du måske kun bruge ¼. Hvis chilierne mest smager af rød peberfrugt, så kan du sagtens bruge mere. Se videoen.
Skyl chilien. Skær den over på langs. Skær et lille stykke af, og smag på det. Vurdér, hvor stærk chilien er. Hvis den er meget stærk, skal du måske kun bruge ¼. Hvis chilien mest smager af rød peberfrugt, så kan du sagtens bruge mere. Se videoen.
5.
Tag en pose på den ene hånd, og skrab alle frø og hinder ud af chilierne med to fingre. Hak chilierne groft. Vask hænder, når du har rørt ved chili.
Tag en pose på den ene hånd, og skrab alle frø og hinder ud af chilien med to fingre. Hak chilien groft. Vask hænder, når du har rørt ved chili.
6.
Vask hokkaidogræskarret grundigt. Skær en skive af bunden. Læg græskarret med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær det midt over lige ved siden af stilken. Skær stilken af. Hvis der er lidt grimme pletter på skrællen, kan du skære dem af. Se videoen.
7.
Skrab kernerne ud med en ske. Se videoen.
8.
Skær græskarret i skiver på cirka 2 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Se videoen.
9.
Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og bouillonterninger i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 10 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.
Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og bouillonterninger i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 15 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.
Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og bouillonterning i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 5 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.
10.
Læg låg på, og bring suppen i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme, og lad suppen koge i 20 minutter, til græskarternene er møre.
11.
Stil gryden ned i håndvasken. Blend forsigtigt grøntsagerne med en stavblender, til suppen er cremet, og der ikke er flere klumper tilbage. Pas på, for det kan godt sprøjte lidt. Se videoen.
12.
Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.
Skær citronerne over, og pres saften ud af 1 ½ citron. Se videoen.
Pres saften ud af den halve citron. Se videoen.
13.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Se videoen.
14.
Smag hokkaidosuppen til med citronsaft, salt, peber og eventuelt ekstra chili. Se videoen.
Smag hokkaido-suppen til med citronsaft, salt, peber og eventuelt ekstra chili. Se videoen.
15.
Hæld den varme suppe i dybe tallerkener, og pynt med persille. Servér for eksempel med lune græskarboller til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 544 kJ / 130 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer