Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflen. Skær den over på midten, og læg den med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær den i 2-3 millimeter tykke skiver.
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem over på midten, og læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær dem i 2-3 millimeter tykke skiver.
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflen. Skær den over på midten, og læg halvdelen med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær den i 2-3 millimeter tykke skiver.

4.

Pil, og hak løget fint. Se videoen.

5.

Tag en stegepande. Kom 1 spiseske olie på, og den op ved høj varme.
Tag en stegepande. Kom 1 spiseske af olien på, og den op ved høj varme.
Tag en stegepande. Kom 1 spiseske af olien på, og den op ved høj varme.

6.

Steg løgene i olien i 2 minutter. De må ikke blive brune. Kom de stegte løg i en skål.

7.

Hæld cirka halvdelen af olien på stegepanden. Varm olien op, og kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i cirka 7-10 minutter, til de er blevet gyldne på begge sider. Vend dem en gang imellem, så de ikke brænder på.

8.

Tag kartoflerne op af stegepanden med en gaffel, så du ikke får al olien med. Kom kartoflerne over i skålen med løgene.

9.

Slå et æg ud i en kop. Kom det op i skålen, og fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom kartofler og løg op i skålen.
Se videoen.
Slå æggene ud i skålen med kartofler og løg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
Se videoen.
Slå æggene ud i skålen med kartofler og løg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
Se videoen.

10.

Tilsæt salt.

11.

Bland det hele sammen med en røreske.

12.

Lad ægge-kartoffel-blandingen stå at trække i 10 minutter.
Lad ægge-kartoffel-blandingen stå og trække i 10 minutter.

13.

Hæld resten af olien på stegepanden, og tænd for middel varme.

14.

Hæld ægge-kartoffel-blandingen på den varme stegepande. Lad den stege ved lav varme i cirka 5 minutter.

15.

Vend tortillaen om. Få eventuelt hjælp af en voksen. Tag en tallerken, som er lidt større end stegepanden. Læg den over stegepanden, som et låg. Læg en hånd på midten af tallerken, og vend hurtigt stegepanden på hovedet, så tortillaen falder ud på tallerkenen. Sæt stegepanden tilbage på varmen, og lad tortillaen glide forsigtigt tilbage på panden fra tallerkenen, så tortillaen kan blive stegt på den anden side.

16.

Lad den stege i cirka 5 minutter, til den er gylden og lysebrun.
Lad den stege i cirka 5 minutter, til den er gylden og lysebrun.

17.

Stik en lille kniv ned i midten af tortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud.

18.

Server den, mens den er varm.

Næringsindhold per portion

Energi: 1358 kJ / 325 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 19 %

Fedt: 73 %

Heraf mættet fedt: 3,93 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min