- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Spaghetti med rodfrugter
Spaghetti med rodfrugter
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Spaghetti med rodfrugter minder meget om spaghetti med kødsovs - både i smag og konsistens. Men det er langt bedre for klimaet, og så får du også en masse vitaminer fra de gode grøntsager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti med rodfrugter
Sovs med rodfrugter:
200 g gulerødder
300 g gulerødder
100 g gulerødder
200 g pastinakker eller persillerødder
300 g pastinakker eller persillerødder
100 g pastinakker eller persillerødder
200 g rødbeder
300 g rødbeder
100 g rødbeder
200 g champignoner
300 g champignoner
100 g champignoner
1 rød peberfrugt
1½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 løg
3 løg
1 løg
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
40 g soltørrede tomater
60 g soltørrede tomater
20 g soltørrede tomater
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
140 g tomatpuré
210 g tomatpuré
70 g tomatpuré
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
3 dl vand
3 dl vand
3 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
2 tsk. tørret oregano
3 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
400 g spaghetti (fuldkorn)
600 g spaghetti (fuldkorn)
200 g spaghetti (fuldkorn)
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Vand til at koge spaghetti
4 spsk. revet parmesan
6 spsk. revet parmesan
2 spsk. revet parmesan
Gulerod
Pastinak
Rødbede
Champignon
Peberfrugt
Løg
Hvidløg
Soltørrede tomater
Rapsolie
Tomatpuré
Hakkede tomater
Vand
Grøntsagsbouillon
Oregano (tørret)
Salt
Peber
Spaghetti
Kogevand
Parmesanost
Køkkenredskaber til spaghetti med rodfrugter
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
2 mellem gryder med låg
1 grydeske
1 dørslag
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Urtekniv
Kartoffelskræller
Rivejern
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Mellem gryde
Grydeske
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sovs:
3.
Skyl og skræl gulerødderne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
4.
Skyl og skræl pastinakkerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
5.
Skyl og skræl rødbederne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
6.
Pil og hak løgene fint. Se videoen.
7.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
8.
Rens champignonerne, og skær dem i små tern.
9.
Vask den røde peberfrugt. Halvér den, og fjern kernerne. Skær den i små tern. Se videoen.
10.
Hak de soltørrede tomater fint.
11.
Varm en stor gryde op til middelhøj varme.
12.
Kom champignon i gryden, og steg dem, indtil al væsken er fordampet. Rør rundt undervejs.
13.
Kom olien op i gryden til champignonerne. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg dem, til de er gyldne.
14.
Kom tomatpuréen i gryden, og svits den i 1 minut.
15.
Kom peberfrugtternene og de revne grøntsager i gryden, og steg videre i cirka 5 minutter. Rør rundt undervejs.
16.
Kom de soltørrede tomater, hakkede tomater, vand, bouillonterning og tørret oregano i gryden, og rør rundt.
17.
Skru blusset ned til lav varme, og lad sovsen simre, imens du fortsætter med resten.
Spaghetti:
18.
Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme, og læg låg på. Tilsæt spaghettien, når vandet koger, og skru ned på middelhøj varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.
19.
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af.
Sovs, fortsat:
20.
Smag sovsen til med salt og peber.
21.
Band spaghettien med sovsen. Top retten med revet parmesan.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2728 kJ / 652 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 17 %
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer