1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Vegetar>
  5. Spaghetti med rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sovs:

3.

Skyl og skræl gulerødderne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.

4.

Skyl og skræl pastinakkerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.

5.

Skyl og skræl rødbederne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.

6.

Pil og hak løgene fint. Se videoen.

7.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

8.

Rens champignonerne, og skær dem i små tern.

9.

Vask den røde peberfrugt. Halvér den, og fjern kernerne. Skær den i små tern. Se videoen.

10.

Hak de soltørrede tomater fint.

11.

Varm en stor gryde op til middelhøj varme.

12.

Kom champignon i gryden, og steg dem, indtil al væsken er fordampet. Rør rundt undervejs.

13.

Kom olien op i gryden til champignonerne. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg dem, til de er gyldne.

14.

Kom tomatpuréen i gryden, og svits den i 1 minut.

15.

Kom peberfrugtternene og de revne grøntsager i gryden, og steg videre i cirka 5 minutter. Rør rundt undervejs.

16.

Kom de soltørrede tomater, hakkede tomater, vand, bouillonterning og tørret oregano i gryden, og rør rundt.

17.

Skru blusset ned til lav varme, og lad sovsen simre, imens du fortsætter med resten.

Spaghetti:

18.

Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme, og læg låg på. Tilsæt spaghettien, når vandet koger, og skru ned på middelhøj varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.

19.

Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af.

Sovs, fortsat:

20.

Smag sovsen til med salt og peber.

21.

Band spaghettien med sovsen. Top retten med revet parmesan.

Næringsindhold per portion

Energi: 2728 kJ / 652 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 63 %

Fedt: 17 %

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Rivejern

Rivejern

Sådan river du rødbeder groft og fint

Sådan river du rødbeder groft og fint

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min