- >
- Opskrifter >
- Madpakker >
- Bagværk til madpakken >
- Grøntsagssamosaer
Grøntsagssamosaer
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Svær

Samosa = sprøde, spicy filodejs-banditter med lækkert fyld. Haps. Lige fra eksotiske lande til din mave. Lækre til aftensmad og på madpakken - vi siger tak til opfinderen.
Det kan godt være lidt svært at folde trekanterne. Men Micki guider dig igennem, så du kan lave dem helt perfekte.
Tip: Brug kartoffel-rester fra dagen før, eller start med at koge kartofler til dine grøntsags-samosaer.
Opskriften giver 12 grøntsagssamosaer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsagssamosaer
Ingredienser
1 løg
¼ chili
250 g kartofler, kogte og pillede
2 spsk. olie
100 g frosne ærter
½ tsk. garam masala
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. salt
1 knivspids peber
4 plader filodej
1 æg til ’lim’
¼ dl olie til pensling

Løg

Chili

Kartoffel

Olie - smagsneutral

Ærter

Garam masala

Koriander (stødt)

Gurkemeje (stødt)

Salt

Peber

Filodej

Æg
Køkkenredskaber til grøntsagssamosaer
1 køkkenvægt
1 teske
2 spiseskeer
1 skærebræt
2 store skarpe knive
1 mellemstor gryde
1 grydeske
Bagepapir
2 bageplader
2 kopper
1 gaffel
1 lille skarp kniv
2 bagepensler

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem gryde

Grydeske

Bagepapir

Bageplade

Kop

Gaffel

Urtekniv

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Tag et skærebræt og en stor, skarp kniv frem. Pil, og hak løget fint.
4.
Skyl chilien. Tag en kniv, og skær chilien over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
5.
Skær kartoflerne i små tern. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
Saml samosaerne:
10.
11.
Tag en kop, en gaffel og en bagepensel frem. Slå et æg ud i koppen, og pisk ægget sammen med gaflen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 423 kJ / 101 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 0,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer