
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere CO2 end spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti bolognese
Bolognese:
2 løg
3 løg
1 løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
500 g. bladselleri
750 g. bladselleri
250 g. bladselleri
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
2 tsk. oregano
3 tsk. oregano
½ tsk. oregano
½ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
¼ tsk. paprika
4 spsk. tomatpuré
6 spsk. tomatpuré
2 spsk. tomatpuré
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. eddike
1 ½ tsk. eddike
½ tsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Spaghetti:
400 g. spaghetti, fuldkorn
600 g. spaghetti, fuldkorn
200 g. spaghetti, fuldkorn
2 tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Tilbehør:
4 spsk. parmesan
6 spsk. parmesan
2 spsk. parmesan

Løg

Hvidløg

Gulerod

Bladselleri

Olie - smagsneutral

Hakket oksekød

Oregano (tørret)

Paprika

Tomatpuré

Hakkede tomater

Eddike - lagereddike

Salt

Peber

Spaghetti

Parmesanost
Køkkenredskaber til spaghetti bolognese
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 store gryder
1 grydeske
1 dørslag
1 rivejern

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Grydeske

Dørslag

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bolognese:
3.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
4.
Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden. Skær dem i små tern. Se videoen.
5.
Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
6.
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut. Se videoen.
7.
Kom kød, oregano og paprika i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
8.
Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.
9.
Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
10.
Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
Spaghetti:
11.
Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Se videoen.
12.
Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.
Servering:
13.
Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 4 spiseskefulde.
Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 6 spiseskefulde.
Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 2 spiseskefulde.
14.
Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3259 kJ / 779 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer