- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere CO2 end spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti bolognese
Bolognese:
2 løg
3 løg
1 løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
500 g. bladselleri
750 g. bladselleri
250 g. bladselleri
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
2 tsk. oregano
3 tsk. oregano
½ tsk. oregano
½ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
¼ tsk. paprika
4 spsk. tomatpuré
6 spsk. tomatpuré
2 spsk. tomatpuré
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. eddike
1 ½ tsk. eddike
½ tsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Spaghetti:
400 g. spaghetti, fuldkorn
600 g. spaghetti, fuldkorn
200 g. spaghetti, fuldkorn
2 tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Tilbehør:
4 spsk. parmesan
6 spsk. parmesan
2 spsk. parmesan
Løg
Hvidløg
Gulerod
Bladselleri
Olie - smagsneutral
Hakket oksekød
Oregano (tørret)
Paprika
Tomatpuré
Hakkede tomater
Eddike - lagereddike
Salt
Peber
Spaghetti
Parmesanost
Køkkenredskaber til spaghetti bolognese
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 store gryder
1 grydeske
1 dørslag
1 rivejern
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Grydeske
Dørslag
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bolognese:
3.
4.
Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden. Skær dem i små tern. Se videoen.
5.
6.
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut. Se videoen.
7.
Kom kød, oregano og paprika i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
8.
9.
10.
Spaghetti:
11.
Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Se videoen.
12.
Servering:
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3259 kJ / 779 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer