- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Snickerskage
Snickerskage
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er du vild med karamel, peanuts og chokolade? Så er du helt klar til at guffe GoCooks bud på en snickerskage. Snickerskagen er nem at lave, men du skal nok bruge en voksen, når der skal laves karamel. Kagen tager lidt tid, da den skal køle undervejs.
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til snickerskage
Bund:
100 g. blødt smør
2 dl. sukker
2 æg
2 dl. mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. smooth peanutbutter
125 g. saltede peanuts
Karamel:
110 g. piskefløde
110 g. lys sirup
135 g. sukker
1 ½ tsk. vaniljesukker
60 g. smør
Chokoladeovertræk:
150 g. lys chokolade
Smør
Sukker
Æg
Bagepulver
Peanutbutter
Peanuts
Piskefløde
Vaniljesukker
Mælkechokolade
Køkkenredskaber til snickerskage
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 teskeer
2 spiseskeer
1 stor skål
1 mellem skål
1 elpisker
1 si
1 springform (26 cm) eller 1 ovnfast fad (20x27cm)
1 stykke bagepapir
1 mellem gryde
1 grydeske
1 lille tallerken
1 skærebræt
1 brødkniv
1 mellem skål (der kan tåle mikroovn)
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Stor røreskål
Mellem røreskål
Elpisker
Si
Springform
Bagepapir
Mellem gryde
Grydeske
Kagetallerken
Skærebræt
Brødkniv
Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
3.
Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt, til du skal bruge det.
Kagebund:
4.
Tænd ovnen på 200 grader.
5.
Pisk det bløde smør sammen med sukkeret til en ensartet masse. Se videoen.
6.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en sukker-smør-blandingen. Rør rundt. Gentag med det andet æg. Se videoen.
7.
Kom mel og bagepulver i en skål, og rør rundt. Si melblandingen ned i dejen, og rør det sammen til en ensartet masse.
8.
Tilsæt peanutbutter, og rør rundt.
9.
Kom bagepapir på bunden af en springform, og smør siderne med smør eller olie. Hvis du bruger et ovnfast fad, så start med at krølle bagepapiret sammen. Når du bruger krøllet bagepapir, så kan du lettere forme det, så det passer perfekt ned i fadet.
10.
Hæld dejen i springformen eller fadet, og fordel den jævnt. Se videoen.
11.
Drys peanuts over dejen, tryk dem lidt ned i dejen.
12.
Bag kagen i 20-25 minutter. Den er færdig, når du kan stikke en lille skarp kniv i kagen, uden der er hænger noget dej fast Se videoen.
Karamel:
13.
Lav karamellen, mens kagen er i ovnen.
14.
Kom alle ingredienserne i en gryde.
15.
Varm gryden op ved middel varme. Rør rundt, så det ikke brænder på. Kog det i 8-10 minutter, til karamellen stadig er lidt flydende, men også lidt fast. Hold hele tiden øje med det.
Karamel-test: Du kan finde ud af, om karamellen har den rigtige konsistens ved at lave karamel-testen. Sæt en tallerken i køleskabet. Tag den ud, når den er kold, og hæld en teskefuld karamel på. Vent et øjeblik, til karamellen er blevet lidt kold. Tag karamellen op fra tallerkenen og se, om den har den rette konsistens. Er karamellen for flydende, så kog den lidt endnu, og prøv igen efter et par minutter.
Saml kagen:
16.
Tag kagen ud af ovnen, når den er færdig. Hæld den varme karamellen over den varme kage, og lad den køle af til stuetemperatur.
17.
Hak chokoladen i mindre stykker, og hæld dem i en skål, der kan tåle mikroovn. Se videoen.
18.
Hæld chokoladen over kagen, og lav eventuelt et mønster i chokoladen
19.
Vent med at servere kagen, til chokoladen er stivnet, og lad den gerne stå på køl minimum 2 timer inden servering.
Kagen holder sig frisk mindst 5 dage på køl og endnu længere i fryseren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 22933 kJ / 5481 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 48 %
heraf mættet fedt: 156 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer