![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Spice cake fra Zanzibar
Spice cake fra Zanzibar
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Film 17: Følg kokken Esta, når hun bager spice cake](/remote.axd/tv.samvirke.dk/13968032/14615218/9846be0ccb28ececa00e203e8631d5fc/1920x/thumbnail-1.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Madnørden Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
Zanzibar som ligger i Tanzania er kendt som krydderiernes ø, og der bliver bl.a. dyrket vanilje, kardemomme, kanel og nelliker, som de også kommes i denne krydderkage.
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spice cake fra zanzibar
Spice cake:
150 g. blødt smør
3 æg
2 dl. brun farin
1 ½ banan
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
2 ½ dl. mel
2 tsk. kanel
1 tsk. nelliker (stødt)
1 tsk. kardemomme
1 knivspids peber
1 tsk. bagepulver
½ dl. mælk
Topping:
Evt. smeltet chokolade som overtræk
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/15fhstxw/fdb_-brunfarin_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Brun farin
![](/media/crslo2n2/fdb-bananer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Banan
![](/media/x11hkn3f/fdb_-vanillje_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vaniljestang
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/o3bhev3k/fdb_-stoedtkanel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kanel (stødt)
![](/media/sxxgxb3b/neliker_stct-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Nellike (stødt)
![](/media/neyblixy/fdb_-kardemomme_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kardemomme (stødt)
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/q5va5ncz/fdb_-bagepulver_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepulver
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/ie3dohbo/kogechokolade-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Chokolade (koge)
Køkkenredskaber til spice cake fra zanzibar
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 elpisker
1 dyb tallerken
1 gaffel
1 dejskraber
1 lille skarp kniv
1 mellem skål
1 rugbrødsform
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/paxm0ybi/fdb-redskaber14-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elpisker
![](/media/kkdb252b/fdb-redskaber68.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dyb tallerken
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/elgpl2wq/gocook-form.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rugbrødsform
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bage kage:
3.
Tænd ovnen på 175 grader.
4.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.
5.
Kom smør og brun farin i skålen med æg, og pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter.
6.
Skræl bananerne, og mos dem i en dyb tallerken med en gaffel.
7.
Vend bananmosen i smørblandingen med en dejskraber.
8.
Flæk vaniljestangen på langs med en lille skarp kniv. Skrab vaniljekornene ud og bland dem i smørblandingen. Se videoen.
9.
Kom mel, kanel, nelliker, kardemomme, peber og bagepulver ned i en skål, og bland det sammen.
10.
Si melblandingen ned i smørblandingen. Vend det hele med en dejskraber. Sørg for at røre til alle melklumper er væk.
11.
Hæld til sidst mælken i dejen. Vend det godt sammen med dejskraberen.
12.
Smør en rugbrødsform med smør, eller kom bagepapir i, og hæld dejen ned i formen.
13.
Bag kagen i cirka 30 minutter.
14.
Tjek om kagen er færdig ved at stikke en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, skal den have 5 minutter mere. Se videoen.
15.
Når du har taget kagen ud af ovnen, skal den køle af, før du tager den ud af bageformen.
Topping:
16.
Du kan eventuelt overtrække kagen med smeltet chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 10946 kJ / 2616 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 83 g
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer