
- >
- Opskrifter>
- Verdensmad>
- Verdensmad, øvrige>
- Spice cake fra Zanzibar
Spice cake fra Zanzibar
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

GoCook til verdens ende
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
Zanzibar er kendt som krydderiernes ø, og der bliver bl.a. dyrket vanilje, kardemomme, kanel og nelliker, som de også kommer i denne krydderkage. Psst… der er også peber i, og det smager altså super godt! :)
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spice cake fra zanzibar
Ingredienser
150 g. blødt smør
3 æg
2 dl. brun farin
1 ½ banan
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
2 ½ dl. mel
2 tsk. kanel
1 tsk. nelliker (stødt)
1 tsk. kardemomme
1 knivspids peber
1 tsk. bagepulver
½ dl. mælk
Evt. smeltet chokolade som overtræk

Smør

Æg

Brun farin

Banan

Vanilje

Hvedemel

Kanel (stødt)

Nellike (stødt)

Kardemomme (stødt)

Peber

Bagepulver

Mælk

Chokolade (koge)
Køkkenredskaber: til spice cake fra zanzibar
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 elpisker
1 dyb tallerken
1 gaffel
1 dejskraber
1 lille skarp kniv
1 mellem skål
1 rugbrødsform

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Stor skål

Elpisker

Dyb tallerken

Gaffel

Dejskraber

Lille skarp kniv

Mellem skål

Rugbrødsform
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 175 grader.
4.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Kom smør og brun farin i skålen. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter. Se videoen.
5.
Skræl bananerne. Mos bananerne i en dyb tallerken med en gaffel.
6.
Vend bananmosen i smørblandingen med en dejskraber.
7.
Flæk vaniljestangen på langs med en lille skarp kniv. Skrab vaniljekornene ud og bland dem i smørblandingen.
8.
Tag en skål. Kom mel, kanel, nelliker, kardemomme, peber og bagepulver ned i skålen. Bland det sammen.
9.
Sigt krydderi-melblandingen ned i smørblandingen med en si. Vend det hele med en dejskraber. Sørg for at røre til alle melklumper er væk.
10.
Hæld til sidst mælken i dejen. Vend det godt sammen med dejskraberen.
11.
Smør en rugbrøds-bageform med smør, og hæld dejen ned i formen.
12.
Bag kagen i cirka 30 minutter.
13.
Tjek om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, skal den have 5 minutter mere. Se videoen.
14.
Når du har taget kagen ud af ovnen, skal den køle af, før du tager den ud af bageformen.
15.
Du kan eventuelt overtrække kagen med smeltet chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 860 kJ / 207 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 7,0 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 40 min
Samlet tid: 70 min
Arbejdstid: 20 min