Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 175 grader.

4.

Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Kom smør og brun farin i skålen. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter. Se videoen.

5.

Skræl bananerne. Mos bananerne i en dyb tallerken med en gaffel.

6.

Vend bananmosen i smørblandingen med en dejskraber.

7.

Flæk vaniljestangen på langs med en lille skarp kniv. Skrab vaniljekornene ud og bland dem i smørblandingen.

8.

Tag en skål. Kom mel, kanel, nelliker, kardemomme, peber og bagepulver ned i skålen. Bland det sammen.

9.

Sigt krydderi-melblandingen ned i smørblandingen med en si. Vend det hele med en dejskraber. Sørg for at røre til alle melklumper er væk.

10.

Hæld til sidst mælken i dejen. Vend det godt sammen med dejskraberen.

11.

Smør en rugbrøds-bageform med smør, og hæld dejen ned i formen.

12.

Bag kagen i cirka 30 minutter.

13.

Tjek om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, skal den have 5 minutter mere. Se videoen.

14.

Når du har taget kagen ud af ovnen, skal den køle af, før du tager den ud af bageformen.

15.

Du kan eventuelt overtrække kagen med smeltet chokolade.

Næringsindhold per portion

Energi: 860 kJ / 207 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 52 %

Heraf mættet fedt: 7,0 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 20 min