- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Smørdampet spidskål
Smørdampet spidskål
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Mød din nye bedste ven i køkkenet: spidskål! Lad os være ærlige; der er spidskål, og så er der DAMPET spidskål lavet efter denne opskrift. Det er niveau-op, folkens. Dette grønne vidunder er ikke bare en hvilken som helst kål – det er en fest for dine smagsløg, pakket med en mild, sødlig smag og en crunch, der giver lyd fra sig.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til smørdampet spidskål
Dampet spidskål:
1 spidskål
½ tsk. salt
1 spsk. smør (15 g smør)
evt. 1 kvist dild
Spidskål
Salt
Smør
Dild
Køkkenredskaber til smørdampet spidskål
1 stor gryde
1 grydelåg
1 dørslag
1 gaffel
1 skærebræt
Stor gryde
Grydelåg
Dørslag
Gaffel
Skærebræt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dampe spidskål:
3.
Fjern de grove yderblade fra spidskålen.
4.
Skyl spidskålen. Skær kålen i fire eller seks stykker, alt efter kålens størrelse.
5.
Kom vand, smør og salt i en gryde og kog det op.
6.
Læg forsigtigt spidskålen i vandet. Læg låget på, og skru ned for varmen. Damp kålen i 5 minutter.
7.
Vurder om kålen er mør med en gaffel.
8.
Sær et dørslag i vasken. Hæld vandet fra.
9.
EVENTUELT: Skyld dilden, og drys over spidskålen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / MANGLER kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %