
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Kagepynt>
- Smørcreme
Smørcreme
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Smørcreme er den tykke glasur man bruger til blandt andet cupcakes. Det ser rigtig flot ud, hvis man kan finde ud af at bruge sådan en glasur og den smager så dejligt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til smørcreme
Ingredienser:
200 g. smør
200 g. flormelis
100 g. mørk chokolade
1 liter vand

Smør

Flormelis

Mørk chokolade

Vand
Køkkenredskaber til smørcreme
1 køkkenvægt
1 gryde
1 glasskål
1 skærebræt
1 stor kniv
1 stor røreskål
1 håndmixer
1 dejskraber
1 sprøjtepose med tyl
Tyller

Køkkenvægt

Mellem gryde

Glasskål

Skærebræt

Stor skarp kniv

Røreskål

Håndmixer

Dejskraber

Sprøjtepose

Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Smelt chokoladen over vandbad: Hæld 1 liter vand op i en gryde, og bring det i kog. Se videoen.
4.
Bræk chokoladen i små stykker, og kom dem op i en stor glasskål.
5.
Sæt glasskålen med chokolade over gryden. Skålen skal ikke røre vandet. Lad chokoladen smelte.
6.
Rør rundt i chokoladen med en ske, indtil der ikke er flere klumper.
7.
Kom smør og flormelis i en skål, og pisk det sammen i cirka 5 minutter, til det er hvidt og luftigt.
8.
Kom en stor skefuld af smør-blandingen op i skålen med chokolade, og rør rundt.
9.
Hæld al chokoladen tilbage i skålen med smør og flormelis, og pisk det sammen med en gaffel, til det bliver stift.
10.
Kom smørcremen op i en sprøjtepose. Brug en dejskraber. Nu er du klar til at pynte dine kager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 10000 kJ / 2400 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 71 %
Heraf mættet fedt: 121,2 g (dette gælder for hele portionen)
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer