![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Kagepynt>
- Smørcreme med chokolade
Smørcreme med chokolade
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/qxgffyns/cf047582.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Smørcreme er den tykke creme man bruger til blandt andet bruger til at pynte cupcakes med. Her du opskriften på smørcreme med chokolade - også kaldet chokoladefrosting. Man kan også bruge smørcremen som fyld i kager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til smørcreme med chokolade
Ingredienser:
200 g. smør
200 g. flormelis
100 g. mørk chokolade
1 liter vand
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/iz1abknx/fdb_-flormelis.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flormelis
![](/media/o4jfr1bf/fdb_-chokolade_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mørk chokolade
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
Køkkenredskaber til smørcreme med chokolade
1 køkkenvægt
1 gryde
1 glasskål
1 skærebræt
1 stor kniv
1 stor røreskål
1 håndmixer
1 dejskraber
1 sprøjtepose med tyl
Tyller
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/bo2p3rt4/glasskål.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Glasskål
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/aryga2w3/røreskåle.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreskål
![](/media/ejwdbz5g/håndmixer_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Håndmixer
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/qcyjpnra/sprcjtepose2-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sprøjtepose
![](/media/efbfmo4o/tyller-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Smelt chokoladen over vandbad: Hæld 1 liter vand op i en gryde, og bring det i kog. Se videoen.
4.
Bræk chokoladen i små stykker, og kom dem op i en stor glasskål.
5.
Sæt glasskålen med chokolade over gryden. Skålen skal ikke røre vandet. Lad chokoladen smelte.
6.
Rør rundt i chokoladen med en ske, indtil der ikke er flere klumper.
7.
Kom smør og flormelis i en skål, og pisk det sammen i cirka 5 minutter, til det er hvidt og luftigt. Se videoen.
8.
Kom en stor skefuld af smør-blandingen op i skålen med chokolade, og rør rundt.
9.
Hæld al chokoladen tilbage i skålen med smør og flormelis, og pisk det sammen med en gaffel, til det bliver stift.
10.
Kom smørcremen op i en sprøjtepose. Brug en dejskraber. Nu er du klar til at pynte dine kager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 10000 kJ / 2400 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 71 %
Heraf mættet fedt: 121,2 g (dette gælder for hele portionen)
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer