![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
Æblemos
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/ckvocngr/aeblemos_1.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Du kan bruge æblemos til alt muligt! På yoghurt eller havregrød, i fastelavnsboller, bolledej, gammeldags æblekage, wienerbrød og som tilbehør til varme mormorretter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblemos
Æblemos:
1 kg. æbler
1 ½ kg. æbler
½ kg. æbler
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
50 g. sukker
75 g. sukker
25 g. sukker
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
Køkkenredskaber til æblemos
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 grydeske
1 stavblender
sylteglas
1 elkedel
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/c0pjhfgr/stavblender-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stavblender
![](/media/ywujmbqi/patentglas-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sylteglas
![](/media/aqafu45b/elkedel-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elkedel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblemos:
3.
Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
4.
Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.
5.
Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.
Skold dine sylteglas:
6.
Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkedel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.
7.
Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 690 kJ / 165 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 94 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 120 min
Arbejdstid: 85 min