Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Æblemos:

3.

Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.

4.

Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.

5.

Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.

Skold dine sylteglas:

6.

Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkedel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.

7.

Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.

Næringsindhold per portion

Energi: 690 kJ / 165 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 94 %

Fedt: 4 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æbler, skære i tern

Æbler, skære i tern

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min