Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Flødeskum:

3.

Hæld kold fløde i en skål. Skålen skal være dobbelt så stor som den mængde fløde, du skal piske.

4.

Du kan kun bruge fløde med en fedtprocent på minimum 30 fx piskefløde. Ellers er der ikke fedtkugler nok til at danne skum. Så du kan fx ikke piske madlavningsfløde til skum. Du kan heller ikke piske fløde til flødeskum, der har været frosset ned.

5.

Pisk med et piskeris eller med håndmixer ved laveste hastighed. Hold gerne piske-riset oppe i fløden, uden at røre skålen. Det giver et mere luftigt skum. Se videoen.

6.

Letpisket flødeskum: Pisk flødeskummet, til du danner en blød top, når du løfter piskeriset op af flødeskummet. Letpisket flødeskum er fx godt til din varme kakao.

7.

Stiftpisket flødeskum: Pisk flødeskummet til du kan lave tydelige spor i flødeskummet med piskeriset. Stiftpisket flødeskum er fx godt til en kagecreme.

8.

Grynet skum: Hvis du fortsætter med at piske, så bliver flødeskummet tungt og grynet. Det er blevet pisket for meget. Du kan forsøge at redde flødeskummet ved at blande lidt upisket fløde i skummet.

9.

Lad flødeskummet stå lidt. Så bliver det mere stift. Voila - og du er klar til det næste.

Næringsindhold per portion

Energi: 1808 kJ / 430 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 3 %

Fedt: 95 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min