1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Slider-burgerboller

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Mælken skal være lige så varm, som din lillefinger. Hæld mælken over i en stor skål. Se videoen.

4.

Smuldr gæren i mælken. Rør med en røreske, til gæren er opløst.

5.

Kom sukker, grahams-mel, salt og olie i og rør rundt.

6.

Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud på bordet.

7.

Ælt dejen på køkkenbordet i cirka 5 minutter. Drys lidt mere hvedemel på bordet, hvis dejen klistrer fast til dine hænder. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Se videoen.

8.

Tænd ovnen på 220 grader almindelig varme.

9.

Del dejen i 18 lige store stykker. Form 18 små ens boller. Se videoen.

10.

Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem til flade burgerboller, som er cirka 1 centimeter høje. Dæk bollerne til med et rent viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.

11.

Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.

12.

Pensl burger-bollerne med æg og drys med sesam-frø. Se videoen.

13.

Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Næringsindhold per portion

Energi: 481 kJ / 115 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 68 %

Fedt: 18 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Bagværk, folde og trille boller

Bagværk, folde og trille boller

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Boller, pensle

Boller, pensle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min