
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Slider-burgerboller
Sliders - miniburgerboller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ultra nuttede mini-burgerboller - også kaldet sliders. Tænk på en burger, og skær størrelsen til en tredjedel. Så har du opskriften på sliders. De er så kære! Let's get started med verdens mest nuttede mini-burgere.
Opskriften giver 18 sliders-burgerboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til slider-burgerboller
Dej:
3 dl. mælk
25 g. gær (½ pakke)
1 spsk. sukker
1 spsk. olie
100 g. grahams-mel
1 tsk. salt
300 g. hvedemel
30 g. mel til æltning
Før bagning:
1 æg til pensling
½ dl. sesam-frø

Mælk

Gær

Sukker

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Æg

Sesamfrø
Køkkenredskaber til slider-burgerboller
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 lille gryde
1 stor skål
1 røreske
1 bageplade
Bagepapir
1 viskestykke
1 kop
1 gaffel
1 bagepensel

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Lille gryde

Stor røreskål

Røreske

Bageplade

Bagepapir

Viskestykke

Kop

Gaffel

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Mælken skal være lige så varm, som din lillefinger. Hæld mælken over i en stor skål. Se videoen.
4.
Smuldr gæren i mælken. Rør med en røreske, til gæren er opløst.
5.
Kom sukker, grahams-mel, salt og olie i og rør rundt.
6.
Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud på bordet.
7.
Ælt dejen på køkkenbordet i cirka 5 minutter. Drys lidt mere hvedemel på bordet, hvis dejen klistrer fast til dine hænder. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Se videoen.
Bag burgerbollerne:
8.
Tænd ovnen på 220 grader almindelig varme.
9.
Del dejen i 18 lige store stykker. Form 18 små ens boller. Se videoen.
10.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem til flade burgerboller, som er cirka 1 centimeter høje. Dæk bollerne til med et rent viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.
11.
Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
12.
Pensl burger-bollerne med æg og drys med sesam-frø. Se videoen.
13.
Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 481 kJ / 115 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 68 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer