- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Ovnretter>
- Shepherds pie med rodfrugter
Shepherd's pie med rodfrugter
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Shepherds pie er en ovnret med kødsovs i bunden med et låg af kartoffelmos. En klassisk shepherds pie er lavet på lammekød. GoCook har tryllet lidt og lavet den med oksekød og rodfrugter. Og det.... det er ikke så ringe endda. Prøv selv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til shepherds pie med rodfrugter
Rodfrugtmos:
500 g. lyse rodfrugter (fx persillerod, pastinak og knoldselleri)
750 g. lyse rodfrugter (fx persillerod, pastinak og knoldselleri)
250 g. lyse rodfrugter (fx persillerod, pastinak og knoldselleri)
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. kartofler
25 g. smør
35 g. smør
10 g. smør
Ca. ¾ dl mælk
Ca. 1 dl mælk
Ca. ½ dl mælk
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Kødsovs:
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
2 store løg
3 store løg
1 stort løg
4 gulerødder (ca. 250 g)
6 gulerødder (ca. 375 g)
2 gulerødder (ca. 125 g)
170 g. knoldselleri (pastinak og persillerod kan også bruges)
255 g. knoldselleri (pastinak og persillerod kan også bruges)
85 g. knoldselleri (pastinak og persillerod kan også bruges)
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 spsk. tomatpuré (ca. 70 g)
3 spsk. tomatpuré (ca. 105 g)
1 spsk. tomatpuré (ca. 35 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
3 dl. vand
4½ dl. vand
1½ dl. vand
1 terning oksebouillon
1½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Pastinak
Kartoffel
Smør
Mælk
Salt
Olivenolie
Hakket oksekød
Løg
Gulerod
Knoldselleri
Hvidløg
Tomatpuré
Hakkede tomater
Vand
Oksebouillon
Peber
Køkkenredskaber til shepherds pie med rodfrugter
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 lille skarp kniv
1 tyndskræller
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
2 mellem gryder med låg
1 grydeske
1 rivejern
1 hvidløgspresser
1 mellem skål
1 piskeris
1 ovnfast fad
1 gaffel
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Urtekniv
Tyndskræller
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Mellem gryde
Grydeske
Rivejern
Hvidløgspresser
Mellem røreskål
Piskeris
Ovnfast fad
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rodfrugtmos:
3.
Skyl rodfrugterne og skræl dem. Se videoen.
4.
Skyl kartofler og skræl dem. Se videoen.
5.
Skær kartofler og rodfrugter i store tern. Se videoen.
6.
Kom dem op i en gryde med vand, og kog dem under låg i 20 minutter. Lav kødsovsen imens. Se videoen.
Kødsovs:
7.
Pil løgene, og skær dem i fine tern. Se videoen.
8.
Skræl gulerødderne og skyl dem. Se videoen.
9.
Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Se videoen.
10.
Skræl knoldsellerien med en kniv. Se videoen.
11.
Riv knoldselleri på den grove side af et rivejern. Se videoen.
12.
Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.
13.
Kom olie i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.
14.
Kom oksekødet i gryden, og svits det, til det har lidt stegeskorpe. Vask hænder, når du har rørt råt kød. Rør rundt med en grydeske undervejs.
15.
Kom løg og hvidløg i gryden. Steg, til løgene er glasklare. Se videoen.
16.
Kom revet gulerod og knoldselleri ned i gryden. Rør rundt.
17.
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vand og oksebouillonterningen. Rør rundt i gryden, til bouillonterningen er opløst.
18.
Smag kødsovsen til med salt og peber.
Samling af retten:
19.
Tænd ovnen på 190 grader.
20.
Stik en kniv i rodfrugterne og kartoflerne for at se, om de er møre Det er de, hvis de slipper kniven.
21.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld de kogte kartofler og rodfrugter i dørslaget.
22.
Mos rodfrugterne og kartoflerne med et piskeris.
23.
Tilsæt eventuelt smør, og pisk, til det er smeltet. Tilsæt derefter mælk, og pisk mosen cremet. Smag den til med salt og peber.
24.
Kom kødsovsen i bunden af et ildfast fad.
25.
Fordel rodfrugtmosen ovenpå, og lav et mønster i den med en gaffel.
26.
Bag retten i ovnen i cirka 30 minutter, til mosen er lidt gylden på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2230 kJ / 533 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer