1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Ovnretter>
  5. Shepherds pie med rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rodfrugtmos:

3.

Skyl rodfrugterne og skræl dem. Se videoen.

4.

Skyl kartofler og skræl dem. Se videoen.

5.

Skær kartofler og rodfrugter i store tern. Se videoen.

6.

Kom dem op i en gryde med vand, og kog dem under låg i 20 minutter. Lav kødsovsen imens. Se videoen.

Kødsovs:

7.

Pil løgene, og skær dem i fine tern. Se videoen.

8.

Skræl gulerødderne og skyl dem. Se videoen.

9.

Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Se videoen.

10.

Skræl knoldsellerien med en kniv. Se videoen.

11.

Riv knoldselleri på den grove side af et rivejern. Se videoen.

12.

Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.

13.

Kom olie i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.

14.

Kom oksekødet i gryden, og svits det, til det har lidt stegeskorpe. Vask hænder, når du har rørt råt kød. Rør rundt med en grydeske undervejs.

15.

Kom løg og hvidløg i gryden. Steg, til løgene er glasklare. Se videoen.

16.

Kom revet gulerod og knoldselleri ned i gryden. Rør rundt.

17.

Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vand og oksebouillonterningen. Rør rundt i gryden, til bouillonterningen er opløst.

18.

Smag kødsovsen til med salt og peber.

Samling af retten:

19.

Tænd ovnen på 190 grader.

20.

Stik en kniv i rodfrugterne og kartoflerne for at se, om de er møre Det er de, hvis de slipper kniven.

21.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld de kogte kartofler og rodfrugter i dørslaget.

22.

Mos rodfrugterne og kartoflerne med et piskeris.

23.

Tilsæt eventuelt smør, og pisk, til det er smeltet. Tilsæt derefter mælk, og pisk mosen cremet. Smag den til med salt og peber.

24.

Kom kødsovsen i bunden af et ildfast fad.

25.

Fordel rodfrugtmosen ovenpå, og lav et mønster i den med en gaffel.

26.

Bag retten i ovnen i cirka 30 minutter, til mosen er lidt gylden på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2230 kJ / 533 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Rivejern

Rivejern

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 100 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min