
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Sellerisalat
Sellerisalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Gør en "voksen-ret" til helt din egen med masser af smag og farver. Du vil helt sikkert elske den!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sellerisalat
Ingredienser
75 g. soltørrede tomater
115 g. soltørrede tomater
40 g. soltørrede tomater
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 spsk. eddike, f.eks. æbleeddike
3 spsk. eddike, f.eks. æbleeddike
1 spsk. eddike, f.eks. æbleeddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ knoldselleri
¾ knoldselleri
¼ knoldselleri
75. mandler
115 g. mandler
40 g. mandler
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille

Soltørrede tomater

Olie - smagsneutral

Eddike - lagereddike

Salt

Knoldselleri

Mandler

Persille
Køkkenredskaber til sellerisalat
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
2 små skåle
1 stor skål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spatel
1 rent viskestykke

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Lille røreskål

Stor røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Spatel

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sæt tomater i blød:
3.
Kom koldt vand i en lille skål, og læg soltørrede tomater i blød i vandet. Lad dem ligge, til du skal bruge dem.
Sellerisalat:
4.
Kom olie, eddike og salt i en stor skål.
5.
Læg knoldselleri med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af. Se videoen.
6.
Skær knoldsellerien i cirka ½ centimeter tynde skiver. Læg 3-4 skiver ovenpå hinanden, og skær dem i cirka ½ centimeter tynde stave. Gentag med alle selleriskiverne. Stavene skal være cirka 6 centimeter lange.
7.
Kom selleristavene op i skålen med olie og eddike.
Ristede mandler:
8.
Varm en stegepande op. Kom mandler på den tørre stegepande, og rist dem, til de bliver sprøde, og har taget lidt farve.
Sellerisalat - fortsat:
9.
Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft.
10.
Hæld vandet fra de tørrede tomater, og hak dem groft.
11.
Kom de soltørrede tomater og den hakkede persille i skålen med selleristave. Rør salaten sammen.
12.
Drys de ristede mandler over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1121 kJ / 268 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 0,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer