1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Tilbehør >
  5. Grønt >
  6. Sellerisalat

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sæt tomater i blød:

3.

Kom koldt vand i en lille skål, og læg soltørrede tomater i blød i vandet. Lad dem ligge, til du skal bruge dem.

Sellerisalat:

4.

Kom olie, eddike og salt i en stor skål.

5.

Læg knoldselleri med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af. Se videoen.

6.

Skær knoldsellerien i cirka ½ centimeter tynde skiver. Læg 3-4 skiver ovenpå hinanden, og skær dem i cirka ½ centimeter tynde stave. Gentag med alle selleriskiverne. Stavene skal være cirka 6 centimeter lange.

7.

Kom selleristavene op i skålen med olie og eddike.

Ristede mandler:

8.

Varm en stegepande op. Kom mandler på den tørre stegepande, og rist dem, til de bliver sprøde, og har taget lidt farve.

Sellerisalat - fortsat:

9.

Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft.

10.

Hæld vandet fra de tørrede tomater, og hak dem groft.

11.

Kom de soltørrede tomater og den hakkede persille i skålen med selleristave. Rør salaten sammen.

12.

Drys de ristede mandler over salaten.

Næringsindhold per person

Energi: 1121 kJ / 268 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 0,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Inspiration

Argentinsk tomatsalsa og chimichurri

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 75 min.

Arbejdstid: 45 min.

Syltet rødkål

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 30 min.

Smørdampet spidskål

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 15 min.

Arbejdstid: 10 min.

Ærtecreme

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 25 min.