
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Sausage rolls
Sausage rolls
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 100 min.
Sværhedsgrad: Medium

Sausage rolls er englændernes pølsebrød. I England bruger man ikke færdige pølser til pølsebrød, men i stedet små ruller af hakket kød. Det lyder fjollet, men de smager lækkert!
Opskriften giver cirka 16 sausage rolls.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sausage rolls
Dej:
25 g. gær
2 ½ dl. vand (evt. halvdelen kærnemælk)
2 dl. grahamsmel
1 tsk. salt
Ca. 3 ½ dl. hvedemel
Fyld:
400 g. hakket oksekød (8-10% fedt)
½ løg
1 tsk. sennep
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Tomatsalsa:
4 tomater
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
½ frisk rød chili
1 tsk. honning
½ tsk. groft salt
1 knivspids peber

Gær

Vand

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Hakket oksekød

Løg

Sennep

Peber

Tomat

Rødløg

Hvidløg

Chili

Honning
Køkkenredskaber til sausage rolls
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 stk. bagepapir
1 bageplade
2 store skåle
1 mellem skål
3 røreskeer
1 stk. husholdningsfilm
1 rivejern
1 middagstallerken
1 kagerulle
1 viskestykke
1 bagerist
1 hvidløgspresser
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 teske

Måleskeer

Køkkenvægt

Bagepapir

Bageplade

Stor røreskål

Mellem røreskål

Røreske

Husholdningsfilm

Rivejern

Middagstallerken

Kagerulle

Viskestykke

Bagerist

Hvidløgspresser

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
5.
Kom vand (og eventuelt kærnemælk) i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Hæld det op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Kom grahamsmel i skålen, og rør rundt.
7.
Kom salt i skålen, og rør rundt.
8.
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører dejen sammen.
9.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
10.
Ælt dejen sammen til en stor bolle. Se videoen.
11.
Læg dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdsningsfilm.
12.
Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.
Fyld:
13.
Læg kødet i en skål.
14.
Pil løget, og riv det på den fine side på et rivejern. Kom løget i skålen. Se videoen.
15.
Tilsæt sennep, salt og peber, og rør det hele sammen til en fars. Se videoen.
16.
Kom lidt mel på hænderne, og form farsen til 16 aflange tynde pølser på cirka 7-8 centimeter. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Forme og bage:
17.
Rul dejen ud til en flad firkant på 30 x 30 centimeter. Skær dejen ud i 16 lige store firkanter.
18.
Læg en farspølse på hvert stykke dej, og tril dejen omkring hver pølse.
19.
Luk dejen i enderne med fingrene, og læg rullerne på bagepladen.
20.
Læg et rent viskestykke over rullerne, og lad dem hæve i cirka 15 minutter. Tænd imens ovnen på 225 grader.
21.
Sæt bagepladen midt i oven, og bag rullerne i 15-20 minutter, til de er gennembagte. Farsen skal også være gennembagt. Tag en rulle ud, skær den over, og tjek. Kødet må ikke være rosa.
22.
Lad brødene køle af på en bagerist.
Tomatsalsa:
23.
Vask tomaterne, skær dem i små terninger, og hæld dem i en stor skål. Se videoen.
24.
Pil, og hak løget meget fint. Se videoen.
25.
Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
26.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kerner og de hvide hinder ud. Se videoen.
27.
Hak chilien fint. Vask hænder.
28.
Hæld løg, hvidløg og chili op i skålen til tomaterne. Vend det hele rundt.
29.
Smag salsaen til med honning, salt og peber. Bland det hele sammen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 526 kJ / 125 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 21 %
Energiinformationen er for ét pølsehorn.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer