
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Boller og sandwich>
- Sandwich med chorizo
Sandwich med chorizo og avocadocreme
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du kan lave en lækker sandwich med opskriften her på chorizo, avocadocreme, fennikel og kål. Chorizo er en krydret spansk pølse, som kan give meget smag til forskellige retter – og også en sandwich. Hvis din chorizo skal have ekstra smag, så kan du stege skiverne på en pande, indtil de er sprøde.
Tip: Du kan i stedet for hvidkål og fennikel bruge iceberg eller spidskål og agurk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sandwich med chorizo
Ingredienser
4 sandwich-brød
6 sandwich-brød
2 sandwich-brød
Avocadocreme:
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
4 spsk. creme fraiche, 9%
6 spsk. creme fraiche, 9%
2 spsk. creme fraiche, 9%
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
¼ tsk. paprika eller cayennepeber
½ tsk. paprika eller cayennepeber
Lidt paprika eller cayennepeber
Fyld
4-5 hvidkålsblade
6-7 hvidkålsblade
2-3 hvidkålsblade
1 fennikel
1 ½ fennikel
½ fennikel
2 spsk. citronsaft
3 spsk. citronsaft
1 spsk. citronsaft
12-16 skiver chorizopølse, eller lufttørret skinke
18-22 skiver chorizopølse, eller lufttørret skinke
6-8 skiver chorizopølse eller lufttørret skinke
Tilbehør
Små cherrytomater og æbler

Ciabattaboller

Avocado

Creme fraiche

Salt

Peber

Paprika

Hvidkål

Fennikel

Citron

Chorizo

Cherrytomat
Køkkenredskaber til sandwich med chorizo
1 køkkenvægt
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 sæt måleskeer
1 lille skål
1 gaffel
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 citruspresser
1 brødkniv
1 spiseske

Køkkenvægt

Urtekniv

Skærebræt

Måleskeer

Lille røreskål

Gaffel

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Citruspresser

Brødkniv

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Avocadocreme:
3.
Skyl avocadoerne, og skær dem over på langs. Fjern stenene. Se videoen.
Skyl avocadoen, og skær den over på langs. Fjern stenen. Se videoen.
4.
Tag avocadokødet ud med en spiseske, og kom det i en skål.
Tag avocadokødet ud med en ske, og kom det i en skål.
5.
Mos avocadokødet med en gaffel.
6.
Kom creme fraiche i skålen, og bland sammen.
7.
Smag avocadocremen til med salt, peber og paprika. Se videoen.
Fyld:
8.
Vask fenniklen, og skær det øverste af toppen og bunden af. Se videoen.
Vask fenniklerne, og skær det øverste af toppen og bunden af. Se videoen.
9.
Skær fenniklen i meget tynde strimler, og læg dem i en skål.
10.
Vask, og pres citronen med en citruspresser. Hæld citronsaften over fenniklen. Se videoen.
11.
Skyl hvidkål, og skær den i tynde strimler. Se videoen.
Samle sandwich:
12.
Varm eventuelt sandwich-brødene i en toaster eller på en brødrister. Skær sandwich-brødene over.
13.
Smør avocadocreme på brødene.
14.
Fjern skindet omkring chorizopølsen, og skær den i skiver. Du kan også bruge chorizo, der er skåret i skiver.
15.
Læg fennikel, kål og chorizo på de 4 halve brød. Læg de 4 andre halve brød ovenpå, og klem dem sammen.
Læg fennikel, kål og chorizo på de 6 halve brød. Læg de 6 andre halve brød ovenpå, og klem dem sammen.
Læg fennikel, kål og chorizo på de 2 skiver brød. Læg de 2 andre skiver brød ovenpå, og klem dem sammen.
16.
Skær eventuelt hvert brød over, så der bliver 8 foccacia-sandwiches. Perfekt madpakke sammen med tomater og et æble.
Skær eventuelt hvert brød over, så der bliver 12 foccacia-sandwiches. Perfekt madpakke sammen med tomater og et æble.
Skær eventuelt hvert brød over på tværs, så der bliver 4 foccacia-sandwiches. Perfekt madpakke sammen med tomater og et æble.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1576 kJ / 375 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer