- >
- Opskrifter >
- Bagværk >
- Rørt dej >
- Formkager >
- Sandkage
Sandkage
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Smør, sukker, æg, hvedemel, bagepulver og lidt mælk - mere skal der ikke til for at lave en lækker kage.
Smør formen, grib elpiskeren og voila - en kage er født!
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sandkage
Sandkage:
200 g. smør
150 g. sukker
3 æg
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
Til formen:
2 spsk. smør
1 spsk. hvedemel

Smør

Sukker

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Mælk
Køkkenredskaber til sandkage
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 bagerist
1 rugbrødsform (1 ½ liter)
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 lille skål
1 si
1 dejskraber
1 træspyd

Køkkenvægt

Måleskeer

Decilitermål

Bagerist

Rugbrødsform

Stor røreskål

Elpisker

Kop

Lille røreskål

Si

Dejskraber

Træspyd - bambusspyd
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tag smørret ud af køleskabet og sæt det på køkkenbordet, så det når at blive blødt, til du skal bruge det. Se videoen.
4.
5.
6.
Smør en rugbrødsform med smør. Brug eventuelt et lille stykke bagepapir til at smøre det ud.
7.
8.
9.
Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer, til det bliver hvidt og luftigt.
10.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
11.
12.
13.
14.
15.
Hæld dejen i den smurte rugbrødsform.
Bag kagen:
16.
17.
18.
19.
Lad kagen køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 13218 kJ / 3159 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 54 %
Heraf mættet fedt: 116 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer