
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Sandkage
Sandkage
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Smør, sukker, æg, hvedemel, bagepulver og lidt mælk - mere skal der ikke til for at lave en lækker kage.
Smør formen, grib elpiskeren og voila - en kage er født!
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sandkage
Sandkage:
200 g. smør
150 g. sukker
3 æg
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
Til formen:
2 spsk. smør
1 spsk. hvedemel

Smør

Sukker

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Mælk
Køkkenredskaber til sandkage
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 bagerist
1 rugbrødsform (1 ½ liter)
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 lille skål
1 si
1 dejskraber
1 træspyd

Køkkenvægt

Måleskeer

Decilitermål

Bagerist

Rugbrødsform

Stor røreskål

Elpisker

Kop

Lille røreskål

Si

Dejskraber

Træspyd - bambusspyd
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tag smørret ud af køleskabet og sæt det på køkkenbordet, så det når at blive blødt, til du skal bruge det. Se videoen.
4.
Sæt en bagerist midt i ovnen.
5.
Tænd ovnen på 175 grader.
6.
Smør en rugbrødsform med smør. Brug eventuelt et lille stykke bagepapir til at smøre det ud.
7.
Drys den smurte form med 1 spiseske hvedemel.
8.
Kom smør og sukker i en skål.
9.
Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer, til det bliver hvidt og luftigt.
10.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
11.
Tag en lille skål. Hæld hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen. Tip: Du kan også blande 1 spiseskefuld stødte krydderier i melblandingen, f.eks. kanel.
12.
Stil en si over skålen med smør- og sukkermassen. Drys melblandingen igennem sien ned i dejen.
13.
Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
14.
Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Vend dejen rundt med en dejskraber undervejs.
15.
Hæld dejen i den smurte rugbrødsform.
Bag kagen:
16.
Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.
17.
Bag kagen i 50-60 minutter. Kig til den undervejs.
18.
Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Se videoen.
19.
Lad kagen køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 13218 kJ / 3159 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 54 %
Heraf mættet fedt: 116 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer