- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Salat med marinerede bolsjebeder
Salat med marinerede bolsjebeder
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Har du nogensinde set eller smagt bolsjebeder? Altså dem, der lidt ligner pebermyntebolsjer? De er ikke så skarpe i smagen som rødbeder, og derfor er de perfekte at spise rå i salater. I denne salat med babyspinat med feta er bolsjebederne skåret meget tyndt ud. Men de er stadig super sprøde. Måske du også bliver sprød af at spise dem?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med marinerede bolsjebeder
Salat:
40 g. solsikkekerner
60 g. solsikkekerner
20 g. solsikkekerner
1 tsk. olie
1½ tsk. olie
½ tsk. olie
200 g. babyspinat eller spinat
300 g. babyspinat eller spinat
100 g. babyspinat eller spinat
2 bolsjebeder
3 bolsjebeder
1 bolsjebeder
1 dl. bredbladet persille
1½ dl. bredbladet persille
½ dl. bredbladet persille
150 g. feta
225 g. feta
75 g. feta
Marinade:
1 citron
1½ citron
½ citron
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. eddike
1½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Solsikkekerner
Olivenolie
Spinat
Persille bredbladet
Fetaost
Citron
Eddike - lagereddike
Salt
Peber
Køkkenredskaber til salat med marinerede bolsjebeder
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 kniv
1 stegepande
1 tallerken
1 tyndskræller eller 1 kartoffelskræller
1 mandolinjern eller 1 tyndskræller
2 store skåle
1 citruspresser
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Kniv bestik
Stegepande
Middagstallerken
Tyndskræller
Mandolinjern
Stor røreskål
Citruspresser
Lille røreskål
Viskestykke
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Kom solsikkekernerne og olien på stegepande, og rist kernerne, til de er gyldne. Lad dem køle af på en tallerken.
4.
Skyl og skræl bolsjebederne. Se videoen.
5.
Skær bolsjebederne i tynde skiver på et mandolinjern, så du får helt papirtynde skiver. Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.
Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en tyndskræller eller den side af et rivejern, som kan skære tynde skiver.
Læg dem bolsjebederne i en stor skål.
6.
Skyl babyspinaten, og dup den tør med et rent viskestykke. Kom spinaten op i skålen med bolsjebederne, og vend de to ting sammen.
7.
Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Tør den med et rent viskestykke. Se videoen.
8.
Hak persillen, og kom den op i salaten. Se videoen.
Dressing:
9.
Skær citronen over, og pres saften ud med en citruspresser. Kom den op i en lille skål.
10.
Kom olie, eddike, salt og peber i skålen til citronsaften, og rør det sammen.
11.
Hæld marinaden over bolsjebederne, og bland det godt, så der er marinade på alle skiverne. Lad dem trække i marinaden, mens du forbereder resten.
12.
Hæld vandet fra fetaen, og smuldr osten over salaten.
13.
Drys til sidst med de ristede solsikkekerner, og server salaten straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1134 kJ / 271 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 75 %
Fedt: 9 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer