1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Grønt>
  6. Salat med marinerede bolsjebeder

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Salat:

3.

Varm en stegepande op til middelhøj varme. Kom solsikkekernerne og olien på stegepande, og rist kernerne, til de er gyldne. Lad dem køle af på en tallerken.

4.

Skyl og skræl bolsjebederne. Se videoen.

5.

Skær bolsjebederne i tynde skiver på et mandolinjern, så du får helt papirtynde skiver. Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.

Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en tyndskræller eller den side af et rivejern, som kan skære tynde skiver.

Læg dem bolsjebederne i en stor skål.

6.

Skyl babyspinaten, og dup den tør med et rent viskestykke. Kom spinaten op i skålen med bolsjebederne, og vend de to ting sammen.

7.

Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Tør den med et rent viskestykke. Se videoen.

8.

Hak persillen, og kom den op i salaten. Se videoen.

Dressing:

9.

Skær citronen over, og pres saften ud med en citruspresser. Kom den op i en lille skål.

10.

Kom olie, eddike, salt og peber i skålen til citronsaften, og rør det sammen.

11.

Hæld marinaden over bolsjebederne, og bland det godt, så der er marinade på alle skiverne. Lad dem trække i marinaden, mens du forbereder resten.

12.

Hæld vandet fra fetaen, og smuldr osten over salaten.

13.

Drys til sidst med de ristede solsikkekerner, og server salaten straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 1134 kJ / 271 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 75 %

Fedt: 9 %

Heraf mættet fedt: 11 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 36 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min