
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Røsti med rodfrugter
Røsti med rodfrugter
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium

Røsti med rodfrugter er lækkert tilbehør til din aftensmad! Røsti plejer alene at være med kartofler, men får de følgeskab af rodfrugter, som giver farve. Og chilien giver røstierne et ekstra pift. Server dem eventuelt med smeltet ost ovenpå, og med en lækker dip til - det er lækkert!
Tip: Du kan også tilsætte krydderier såsom paprika i stedet for chili, hvis du ønsker en blidere smag.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røsti med rodfrugter
Ingredienser
7 kartofler (ca. 440 g)
11 kartofler (ca. 660 g)
4 kartofler (ca. 220 g)
2 pastinak eller persillerod (ca. 250 g)
3 pastinakker eller persillerødder (ca 390 g)
1 pastinak eller persillerod (ca. 130 g)
2 rødbeder (ca. 260 g)
3 rødbeder (ca. 390 g)
1 rødbede (ca. 130 g)
1 æg
½-1 rød frisk chili
1 rød frisk chili
¼-½ rød frisk chili
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
5-6 spsk. olie
8-9 spsk. olie

Kartoffel

Persillerod

Rødbede

Æg

Chili

Salt

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til røsti med rodfrugter
1 stegepande
1 paletkniv
1 balje
1 rivejern
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 røreskål
1 lille skarp kniv
1 røreske

Stegepande

Paletkniv

Balje

Rivejern

Kartoffelskræller

Skærebræt

Røreskål

Urtekniv

Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rodfrugter:
3.
Skræl kartoflerne og skyl dem i en balje med koldt vand. Se videoen.
4.
Skræl pastinak eller persillerod. Riv dem groft på et rivejern. Se videoen.
Skræl pastinak eller persillerod. Riv den groft på et rivejern. Se videoen.
5.
Skyl og skræl rødbederne. Riv dem groft på et rivejern. Se videoen.
Skyl og skræl rødbeden. Riv den groft på et rivejern. Se videoen.
6.
Skyl og skræl kartoflerne. Riv dem groft på et rivejern. Se videoen.
Røstidej:
7.
Put de revne kartofler og rodfrugter i en skål.
8.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern forsigtigt kernerne med en lille kniv. Se videoen.
9.
Hak chilien fint.
10.
Put chilien i skålen med de revne kartofler og rodfrugter, og rør det sammen.
11.
Slå et æg ud i en kop, og kom det i skålen med de revne kartofler og rodfrugter. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
12.
Tilsæt salt, og rør rundt.
Steg:
13.
Hæld olie på en stegepande og varm op til middel varme.
14.
Form 8-16 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
Form 12-18 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
Form 4-8 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
15.
Steg dine røsti i 7-8 minutter på den ene side. Hold øje med at de ikke bliver brændte!
16.
Vend dem og steg dem 7-8 minutter på den anden side. Hold øje med dem!
17.
Læg de færdige røsti på en tallerken.
Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering.
Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.
Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering.
Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 743 kJ / 177 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 70 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer