- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Rosenkåls-chips
Rosenkålschips
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kalder alle CHIPS-elskere - er I derude? Opskriften på chips du må spise HVER dag - værsegod. Rosenkålschips kræver guts, we know, men du er jo heller ikke et mad-skvat, vel? Du kan også bage dem i en airfryer ved cirka 200 grader i 5 minutter. Det kræver dog, at du har en rist, du kan lægge hen over dem, så bladene ikke flyver rundt.
Tip: Gem de inderste af rosenkålene, som du ikke kan bruge til chipsene. Brug dem i en wokret eller i noget andet lækkert.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rosenkåls-chips
Ingredienser
12 rosenkål
1 spsk. olie
1 tsk. salt
Rosenkål
Olie - smagsneutral
Salt
Køkkenredskaber til rosenkåls-chips
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellemstor skål
Bagepapir
1 bageplade
Spiseske
Teske
Skærebræt
Urtekniv
Mellem røreskål
Bagepapir
Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
5.
6.
Tag en mellemstor skål. Pluk rosenkåls-bladene af rosenkålene én efter én, og kom dem ned i skålen. Fortsæt, indtil bladene på rosenkålen er så små, at de ikke er til at få af. Gør det samme med alle rosenkålene. Smid ikke rosenkålsresterne væk. Brug dem i en anden ret.
7.
8.
9.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 219 kJ / 52 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 21 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt: 0,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer