
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagværk, øvrige>
- Romkugler
Romkugler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Denne opskrift er rigtig god, hvis du har lidt tør kage eller muffins til overs fra fx en fødseldagsfest. Hvis du ikke synes om rom-smagen, så undlad den. Romkuglerne smager også vildt godt uden.
Opskriften giver cirka 30 stk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til romkugler
Ingredienser:
300 g. kage (fx rester af chokoladekage eller roulade)
1 tsk. kakaopulver
2 spsk. hindbærmarmelade
1 spsk. romessens
25 g. nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler)
Evt. 25 g. chokolade
Krymmel eller kokosmel til pynt

Kakaopulver

Hindbærmarmelade

Romessens

Hasselnødder

Chokolade (koge)

Krymmel
Køkkenredskaber: til romkugler
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
1 elpisker
1 skærebræt
1 brødkniv
1 lille skål

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Stor skål

Elpisker

Skærebræt

Brødkniv

Lille skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom kageresterne i en stor skål. Hak kagen lidt fra hinanden med en ske.
4.
Tilsæt kakao, hindbærmarmelade og romessens. Start med ganske lidt romessens, du kan altid tilføje mere, hvis du ønsker det.
5.
Pisk det hele hurtigt sammen med en elpisker.
6.
Hak nødderne fint. Kom dem op i skålen og bland det sammen. Se videoen.
7.
Hvis du ønsker mere chokoladesmag, kan du smelte lidt chokolade over vandbad og blande det i romkuglemassen. Se videoen.
8.
Smag din romkuglemasse til, så den bliver præcis, som du ønsker.
9.
Stil skålen i køleskabet i minimum 10 minutter.
10.
Hæld lidt af dit ynglings-krymmel eller kokosmel i en lille skål.
11.
Tril romkuglemassen til kugler mellem hænderne.
12.
Vend kuglerne rundt i krymmel eller kokosmel. Opbevar dine romkugler på køl.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 241 kJ / 58 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer