1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Bagværk, øvrige>
  5. Romkugler med chokoladeovertræk

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom kagerester og makroner i en skål, og rør dem sammen med en håndmixer.

4.

Tilsæt kakaopulver, romessens, mandelessens og abrikosmarmelade, og bland romkugle-massen sammen.

5.

Smag romkugle-massen til. Hvis den er for tør, kan du tilsætte lidt mere marmelade, og hvis den er for våd, skal der lidt flere kagerester i.

6.

Tril dejen til romkugler, og stil dem på køl i mindst 1 time.

7.

Læg bagepapir på en bageplade. Kom krymmel eller kokos i en dyb tallerken.

8.

Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Se videoen.

9.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.

10.

Dyp en romkugle i chokoladen, så den får et tyndt lag chokolade hele vejen rundt. Hold på den med en strikkepind eller lille gaffel. Tril den i krymmel med det samme, og læg den på bagepapiret. Gentag med alle romkuglerne.

Næringsindhold per portion

Energi: 686 kJ / 146 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 53 %

Heraf mættet fedt 5,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Glasur

Medium

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min