1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Bagværk, øvrige>
  5. Romkugler med chokoladeovertræk

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Romkugledej:

3.

Hak makronerne groft.

4.

Kom kagerester og makroner i en skål, og rør dem sammen med en håndmixer.

5.

Tilsæt kakaopulver, romessens, mandelessens og abrikosmarmelade, og bland romkugledejen sammen.

6.

Smag romkugledejen til. Hvis den er for tør, kan du tilsætte lidt mere marmelade, og hvis den er for våd, skal der lidt flere kagerester i.

7.

Tril dejen til 30 romkugler, og stil dem på køl i mindst 1 time.

8.

Læg bagepapir på en bageplade.

9.

Kom krymmel eller kokos i en dyb tallerken.

10.

Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor glasskål. Smelt chokoladen over vandbad. Se videoen.

11.

Stik en lille gaffel, eller et spyd i en romkugle. Dyp romkuglen i chokoladen, så den får et tyndt lag chokolade hele vejen rundt. Tril den i krymmel med det samme, og læg den på bagepapiret. Gentag med alle romkuglerne.

12.

Lad chokoladen tørre.

Næringsindhold per portion

Energi: 686 kJ / 164 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 53 %

Heraf mættet fedt 5,5 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Glasur

Medium

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 10 min